Jauna dzejoļu grāmata mazajiem lasītājiem

2013-05-07

Skolotāju Eviju Gulbi un mākslinieci Lindu Lošinu latviešu lasītāji jau pazīst kā dzīvespriecīgo nedarbnieku – žurku puiku Koko un Riko “mammas”.

Koko un Riko jau iemīlējuši daudzi Latvijas bērni, tādēļ 2012. gada lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu un jauniešu žūrija” grāmata „Koko un Riko” tika godalgota ar 3. vietu. Tagad ar Apgāda Zvaigzne ABC starpniecību pie lasītājiem steidz Evijas un Lindas otrais lolojums – saulains un dzīvespriecīgs bērnu dzejoļu krājums „Dzejolēni”.

Krājums iznāk sērijā “Pirmā lasāmgrāmata” un ir iespiests ar lielajiem drukātajiem burtiem, tāpēc “Dzejolēni” lieliski noderēs gan topošajiem skolēniem, kas mācās lasīt, gan bērniem, kuriem vecāki lasa priekšā, un noteikti – bērnudārzu un skolu jaunāko klašu daiļlasīšanas konkursu dalībniekiem. Bērniem viegli uztveramā, sirsnīgā un tēlainā valodā dzejoļu autore Evija ir atspoguļojusi ikdienas dzīves norises un dabas parādības, kā arī veltījusi dzejoļus katram gadalaikam. No dzejoļiem uzzināsim gan to, kas notiek Ačgārnijā, ko ziemā dara spēļu lācītis, kas garšo smilšu princesei, kā arī to, kādas šūpuļdziesmas saviem mazuļiem dzied čūsku mammas un kā sauc punu, kuru pierē uzsit no koka krītošs bumbieris.

Grāmatā iekļauti arī jautri mēles vingrinājumi “sarežģīto” burtu – r, č, š un citu – izrunas labākai apgūšanai. Vai varat, piemēram, bez aizķeršanās izlasīt šo?

“sešas mušas svešu mušu satikušas,
svešā sešām saka: “sveikas, mušas!”

Lūk, tā, – arī pieaugušajiem der pavingrināties!

Dzejoļus bagātīgi ilustrē mākslinieces Lindas koši krāsainie zīmējumi.

Iesaki draugiem