Jaunākās bērnu grāmatas

2012-12-20

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā vairākas jaunas bērnu grāmatas, kuru vidū katrs mazais lasītājs noteikti atradīs sev piemērotāko.

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā vairākas jaunas bērnu grāmatas, kuru vidū katrs mazais lasītājs noteikti atradīs sev piemērotāko.

 “Grega dienasgrāmatas” cienītājus sajūsminās sērijas sestais turpinājums Gandrīz noziedznieks. Par ko šoreiz vēstīs asprātīgi ilustrētais teksts? Protams: Gregam Heflijam atkal ir lielas nepatikšanas. Ir sabojāts skolas īpašums, un Gregs ir galvenais aizdomās turamais. Taču patiesībā viņš nemaz nav vainīgs! Vismaz ne gluži... Gregam uz papēžiem min policija, bet tad pār pilsētu brāžas sniegputenis, iesprostojot Heflijus mājās. Gregs zina: kad nokusīs sniegs, viņam būs jāstājas pretī neizbēgamajam. Bet vai tiešām iespējams vēl bargāks sods nekā uz visām brīvdienām tikt ieslodzītam mājās kopā ar ģimeni? 

Savukārt meitenēm, kuras no zēniem aizņemas un lasa “Grega dienasgrāmatu”, nu ir sava lasāmviela – pie lasītāja ceļo Reičelas Renē Raselas Nikijas dienasgrāmata! Nikija Maksvela, tāpat kā Gregs Heflijs, nebūt nepieder pie klases populārākajiem skolēniem, un arī viņas dzīvē netrūkst pārpratumu un nepatikšanu. Meitene cer, ka, uzsākot mācības jaunā skolā, viņa iegūs jaunus draugus un neveiksmes paliks pagātnē. Bet dzīvē nekas nav tik vienkārši... Komiksos un dienasgrāmatas ierakstos Nikija apraksta visu: kā tiek uzsāktas mācības jaunā skolā, kā noris ķīviņi ar mammu par nepieciešamību iegādāties iPhone un kā Nikija satiek savu nāvīgo ienaidnieci – skolas populārāko meiteni Makenziju...

Ja Grega fanu lokā, tavam draugu pulkam noteikti piepulcēsies arī Hugo no vācu rakstnieces Sabīnes Cetas grāmatas Hugo ģeniālā pasaule. Kas gan ir Hugo no 6. klases? Hugo ir ģēnijs, sporta zvaigzne un vissuperīgākais zēns skolā – vismaz savos sapņos... Īstajā dzīvē viņam līdz slavai tik tālu kā līdz Mēnesim. Vislabprātāk Hugo pavada laiku ar savu labāko draugu Niko un nomokās ar lielāko problēmu, kāda vien iespējama viņa vecumā: kā vienā dienā no vidusmēra čaļa kļūt par supervaroni? Hugo ģeniālais plāns ir šāds: visus spēkus veltīt tam, lai beidzot kļūtu par sporta zvaigzni, un tad kā supervaronim iekarot skaistās Violas labvēlību. Hugo grib pierādīt savas izcilās spējas futbolā, handbolā, džudo, peldēšanā un pat baletā. Taču, izrādās, ikvienam sporta veidam piemīt savi knifiņi...  Ak vai!

Un kas tas par Grega cienītāju, kuram visu nākamo gadu pie sienas nekarāsies Grega sienas kalendārs 2013, kuru rotā pilnīgi jauni Džefa Kinnija zīmējumi un kurā ar pievienotajām uzlīmēm iespējams atzīmēt pašam savus svarīgākos datumus?

 

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem