Ceturtā grāmatu blogeru tikšanās (+ foto)

2012-11-07

Otrdien, 6. novembra vakarā Apgādā Zvaigzne ABC notika jau ceturtā grāmatu blogeru tikšanās ar apgāda darbiniekiem. (Par iepriekšējām tikšanās reizēm var lasīt šeit, šeit un šeit.) Šoreiz tikšanās galvenā tēma bija Džastina Kronina episkais romāns "Pāreja".

Otrdien, 6. novembra vakarā Apgādā Zvaigzne ABC notika jau ceturtā grāmatu blogeru tikšanās ar apgāda darbiniekiem. (Par iepriekšējām tikšanās reizēm var lasīt šeit, šeit un šeit.)

Šoreiz tikšanās galvenā tēma bija Džastina Kronina episkais romāns “ Pāreja ”.

Projektu vadītāja Anda Brazauska   ar klātesošajiem dalījās sajūtās, kas radās, strādājot pie šīs grāmatas, kā arī pastāstīja, par ko ir grāmata. Šis darbs ir zinātniskā fantastika – tomēr ne tikai apokalipses un vīrusu mutāciju literatūras cienītājiem. Tas ir vīrišķīgi skarbs un emocionāli atturīgs romāns – tomēr ne tikai vīriešiem. Tā ir ļoti bieza grāmata, bet lai tas lasītāju nebiedē – šo romānu nav iespējams nolikt malā. Šī grāmata ļauj izdzīvot pasaules galu pirms tā iestāšanās.

Džastina Kronina romāns “Pāreja” e-Grāmatas formātā būs pieejams no šodienas, 7. novembra, bet no 21. novembra  visos Zvaigznes veikalos būs drukātā grāmata.

Apgāda projektu vadītājas Bārbala Simsone   un Una Orinska   pastāstīja par drīzumā gaidāmajiem darbiem. Tūliņ, tūliņ veikala plauktos gozēsies Jusi Adlera-Olsena grāmata " Fazānu slepkavas ". Jusi Adlera-Olsena darbi par Q nodaļas izmeklētajām lietām Karla Merka vadībā ir tumšu noskaņu pārpilni, aizraujoši kriminālromāni. Autoram piemīt humora izjūta, tāpēc pat drūmākie atainotie notikumi nešķiet tik nomācoši. Kriminālromānu cienītāji augsti novērtēs šo trilleri. Līdz šim latviski izdots J. Adlera-Olsena darbs “ Sieviete būrī ”.

 ļŠerloka Holmsa fani būs sajūsmā par Entonija Horovica romānu “ Zīda nams ”. Tas ir ļoti aizraujošs un izklaidējošs romāns, kas brīžiem pat sasmīdinās. Artura Konana Doila klasiskie stāsti atklāj sava laika ideālus un raizes. Romāns “Zīda nams” sniedz lasītājiem līdzīgas izjūtas un pārdzīvojumus.

Ap Ziemassvētkiem iznāks Patrika Nesa triloģijas “Haosa spēle” trešā un noslēdzošā daļa “ Briesmoņcilvēki ”, kas ir neaizmirstams un aizkustinošs stāsts par varu, izdzīvošanu un kara postošo dabu. Vēl F&F žanrā iznāks Lorenas Oliveras grāmatas “ Delīrijs ” turpinājums “ Pandēmija ”.

Līdz gada beigām veikalos varēs ieraudzīt Stīvena Kinga pašu pirmo darbu “ Kerija ”,  kas viņam atnesa pasaules slavu.

Bārbala pastāstīja par emocijām bagātu darbu, kas saraudināja visus, kas pie tā strādāja - “ Puķes Aldžernonam ”. Tas ir viens no slavenākajiem zinātniskās fantastikas romāniem pasaulē, saņēmis Hugo un Nebula balvas. Savukārt Una iepazīstināja ar drīzumā gaidāmo darbu “ Suņa dzīves jēga ”. Šis stāsts ir patiesi aizkustinošs un liek saprast, cik nesaraujamas saites mūs vieno ar mīļotajiem draugiem – suņiem. Pēc grāmatas izlasīšanas sapratīsiet, cik ļoti suņi mūs mīl un cik daudz mīlestības mums būtu jāsniedz tiem pretī.

Ja arī Tu vēlies klātienē tikties ar citiem grāmatu blogeriem un pirmais uzzināt par jaunākajām grāmatām, raksti uz kristine.allikas@zvaigzne.lv.
                                                
Paldies visiem dalībniekiem – un gaidām nākamo tikšanos!

Blogera Didža pasākuma apskats.

Blogeres Anetes pasākuma apskats.

Blogeres Evijas pasākuma apskats.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem