Trešā grāmatu blogeru tikšanās ar apgāda darbiniekiem (+ foto)

2012-09-27

Trešdien, 27. septembra vakarā Apgādā Zvaigzne ABC notika jau trešā grāmatu blogeru un šoreiz arī tehnoloģiju entuziastu tikšanās ar apgāda darbiniekiem. (Par divām iepriekšējām tikšanās reizēm var lasīt šeit un šeit.) Šoreiz, tikšanās galvenā tēma bija trīs, jaunas tehnoloģiju grāmatas, ko Zvaigzne ABC taisās izdot līdz gada beigām. Pirmā, un ļoti ilgi gaidītā, būs biogrāfiskā grāmata "Stīvs Džobss", ko sarakstījis Valters Aizaksons (Walter Isaacson. Steve Jobs).

Trešdien, 27. septembra vakarā Apgādā Zvaigzne ABC notika jau trešā grāmatu blogeru un šoreiz arī tehnoloģiju entuziastu tikšanās ar apgāda darbiniekiem. (Par divām iepriekšējām tikšanās reizēm var lasīt šeit un šeit.)

Šoreiz, tikšanās galvenā tēma bija trīs, jaunas tehnoloģiju grāmatas, ko Zvaigzne ABC taisās izdot līdz gada beigām. Pirmā, un ļoti ilgi gaidītā, būs biogrāfiskā grāmata “ Stīvs Džobss ”, ko sarakstījis Valters Aizaksons ( Walter Isaacson. Steve Jobs).

Grāmatas projektu vadītāja Dace Rudzīte klātesošos iepazīstināja ar šo grāmatu un jautāja, kādas emocijas tā izraisīja lasītājā, kas to lasījis oriģinālvalodā - angļu valodā. Dace nolasīja īsus un interesantus citātus no grāmatas par Stīvu Džobsu.

 Ar savu viedokli par grāmatu dalījās arī Sintija Buhanovska , kas grāmatu lasīja angliski un noteikti iesaka šo grāmatu kā “ must read” ikvienam. Grāmata ir domāta ikvienam tehnoloģiju entuziastam, grāmatu tārpam, kā arī tiem, kam patīk iedvesmojošas un aizraujošas biogrāfijas. Grāmatā iepazīsiet divus Stīvus: vienu, kas bijis ideālists, tirāns un noslēpumu pilns, kā arī otru, kas bijis nesaprasts, vientuļš, bet liels cīnītājs. Saruna beidzās ar retorisku jautājumu: ”Vai izcili cilvēki jau pirmsākumos ir traki vai dzīves laikā attīsta savu līderību!?”

Stīva Džobsa autobiogrāfiju varēs iegādāties arī iepriekšpārdošanā par īpašo cenu Ls 11,99 no 1. oktobra interneta grāmatnīcā www.egramatnica.lv. Savukārt e-Grāmata būs pieejama no 15. oktobra, bet no 1. novembra  visos Zvaigznes veikalos būs drukātā grāmata.

Otrs lielais jaunums, ko Apgāds Zvaigzne ABC plāno izdot uz Ziemassvētkiem ir Adama Lešinska grāmata “ Apple noslēpumi ” ( Adam Lashinski. Inside Apple). Grāmata  atklāj noslēpumainās taktikas, sistēmas un līderu stratēģijas, kas ļāva Stīvam Džobsam un viņa uzņēmumam gūt vienu komerciālu uzvaru pēc otras un radīt milzīgu Apple sekotāju pulku. Autors  vairākus gadus, ir pētījis šo noslēpumaino uzņēmumu, kas tagad ļauj lasītājam redzēt, kas notiek aiz Apple slēgtajām durvīm. Dialogu ar grāmatas tulkotāju Aiju Čerņevsku veidoja Dace Rudzīte , taujājot, vai darbs pie grāmatas tulkošanas bijis grūts, ko Apple nozīmē pašai tulkotājai un, vai tiešām kompānijas iekšienē ir tik daudz noslēpumu, kā par to stāsta. Tulkotāja atzīst, ka, lai arī grāmata " Apple noslēpumi" ir dziļš pētījums par vienu unikālu uzņēmumu (un tās iekšējo ekosistēmu, investoriem, darbiniekiem un konkurentiem), ikviens, kas vēlas piešķirt savam uzņēmumam, karjerai vai radošajam darbam nedaudz Apple mirdzuma, gūs vērtīgas mācību stundas par uzņēmuma vadību, produktu dizainu un mārketingu.                                                                     

Trešais lielais jaunums ir grāmata par visiem tik ikdienišķu un ierastu lietu - Facebook. Grāmatas “ Facebook efekts " redaktore Līva Medne atklāja, ka grāmatā stāstīts par to, kā hakeru kultūras pārstāvis kļuvis par miljardiem dolāru vērta uzņēmuma vadītāju. Grāmatas autors - tehnoloģiju reportieris Deivids Kirkpatriks - sadarbojies ar Facebook vadošajiem darbiniekiem un vadītājiem, ieskaitot pašu uzņēmuma dibinātāju Marku Cukerbergu , lai iedziļinātos kompānijas vēsturē, izprastu tās ietekmi uz mūsu ikdienas dzīvi, uzsverot galveno sociālās vietnes un vadītāja priekšplānā izvirzīto konceptu - padarīt pasauli atklātāku, nevis pārvērst Facebook par ienesīgu uzņēmumu. Facebook sociālās vietnes globālajai izplatībai ir nozīmīgas ietekmes sekas sabiedrībā, reklāmas tirgū un pat politikā, ne tikai tā oficiālajā dzimtenē ASV, bet arī tālu aiz tās robežām no Kolumbijas līdz pat Irānai.

Visas trīs grāmatas varēs iegādāties arī elektroniski vēl pirms drukātās grāmatas versijas. Tās varēs iegādāties apgāda interneta grāmatnīcā www.e-gramatnica.lv, lejupielādēt un lasīt datorā Adobe Digital Editions bezmaksas programmā, e-Grāmatu lasītājos, iPados un viedtālruņos.  Vairāk informācijas šeit.

Blogera Andra apskats par pasākumu.

Blogera Didža apskats par pasākumu.

Blogera Kristapa apskats par pasākumu.

Blogeres Sintijas apskats par pasākumu.

Blogeres Lauras apskats par pasākumu.

Blogera Ojāra apskats par pasākumu.

Paldies visiem dalībniekiem – un gaidām nākamo tikšanos!

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem