Otrā grāmatu blogeru tikšanās ar apgāda darbiniekiem (+ foto)

2012-08-15

Pirmdienas, 13. augusta, pēcpusdienā Apgādā Zvaigzne ABC notika jau otrā grāmatu blogeru tikšanās ar apgāda darbiniekiem. (Par pirmo tikšanos var izlasīt šeit.) Šoreiz, ieskatoties grāmatas tapšanas procesā, "spērām soli atpakaļ" un iepazīstinājām viesus ar to, kas ar grāmatu notiek laikā no manuskripta iesniegšanas izdevniecībā līdz gatavā maketa nodošanai tipogrāfijā.

Pirmdienas, 13. augusta, pēcpusdienā Apgādā Zvaigzne ABC notika jau otrā grāmatu blogeru tikšanās ar apgāda darbiniekiem. (Par pirmo tikšanos var izlasīt šeit.) Šoreiz, ieskatoties grāmatas tapšanas procesā, „spērām soli atpakaļ” un iepazīstinājām viesus ar to, kas ar grāmatu notiek laikā no manuskripta iesniegšanas izdevniecībā līdz gatavā maketa nodošanai tipogrāfijā.

Izrādās, ka šajā laikā notiek daudz interesantu un arī komplicētu lietu: piņķerīgs redaktora darbs, vairākkārtējas korektūras, maketēšana, bilžu apstrāde, mākslinieciskā un tehniskā redakcija, vāciņa veidošana un dažādi citi procesi, kuru laikā manuskripts pa izdevniecības sešiem stāviem pārvietojas, ietērpts brūnā papīra „kleitiņā”, un pirms iespiešanas nonāk ne mazāk kā desmit, divpadsmit cilvēku rokās. Ar šiem procesiem gan teorētiski, gan praksē, izvadājot pa izdevniecības kabinetiem un gaiteņiem, blogerus iepazīstināja F&F projekta vadītāja Bārbala Simsone.

Tikšanos apmeklēja arī Apgāda valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka , kas dalījās interesantās un jautrās atmiņās no saviem redaktores darba gadiem, kā arī pastāstīja dažādas detaļas par grāmatas ražošanas procesu un izmaksām.
Par jaunākajām iznākušajām un drīzumā gaidāmajām grāmatām stāstīja projektu vadītājas Kristīne Sadovska , Dace Rudzīte un Bārbala Simsone , bet par tikšanās gaitu rūpējās Reklāmas nodaļas labie gariņi Egita Puķīte un Kristīne Allikas .

Līdz gada beigām plānojam izdot vairākus pasaulē jau iemīļotus darbus ­– Anitas Amirrezvani romānu par seno Persiju “ Ziedu asinis ”, Džastina Kronina apokaliptisko trilleri “ Pāreja ”, Brūsa Kamerona sirsnīgo stāstu suņumīļiem “ Suņa dzīves jēga”, kā arī Entonija Horovica detektīvromānu “ Zīda nams” un Džeimija Forda mīlasstāstu “ Keiko ”. Dace Rudzīte pastāstīja, ka šogad iznāks arī tehnoloģiju guru Stīva Džobsa biogrāfija un Pola Makkenas populārā pašpalīdzības grāmata kopā ar hipnozes CD “ Maini savu dzīvi 7 dienās .”

Paldies visiem dalībniekiem – un gaidām nākamo tikšanos!

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem