Ko par Annu Elizabeti domā...

2011-10-17

Agris Andžāns, literatūras pasniedzējs: "Zemēs ar senām demokrātijas tradīcijām parasti runā par skeletiem skapjos, bet mūsu ciematā, kur mitinās gan jaunie, gan vecie latvieši, skapjos drīzāk ir svaigi miroņi. Šajā darbā ir viss, kas parasti veido klasisku angļu detektīvromānu - ierobežota telpa, neliels cienījamu un it kā draudzīgu ļaužu pulciņš..., vienīgi darbība notiek Latvijā, šeit un tagad, kad, apskurbuši no jaunās, skaistās pasaules, mēs aizmirstam, ka citas dzīves nebūs."

Agris Andžāns , literatūras pasniedzējs:
„Zemēs ar senām demokrātijas tradīcijām parasti runā par skeletiem skapjos, bet mūsu ciematā, kur mitinās gan jaunie, gan vecie latvieši, skapjos drīzāk ir svaigi miroņi. Šajā darbā ir viss, kas parasti veido klasisku angļu detektīvromānu - ierobežota telpa, neliels cienījamu un it kā draudzīgu ļaužu pulciņš..., vienīgi darbība notiek Latvijā, šeit un tagad, kad, apskurbuši no jaunās, skaistās pasaules, mēs aizmirstam, ka citas dzīves nebūs.”

Andra Rožkalne , ārste:
Romānu nevis lasīju, bet baudīju: kafijas garšu, tās aromātu, rudā runča kažoku, veco namu... Vārda burtiskā nozīmē sajutu nevis domu, bet reālu matēriju. Romāns nav pārsātināts ar spriedzi, drīzāk - tik omulīgi valdzinošs, ka adrenalīna vietā organismu piestrāvo endorfīni. Liels paldies!”

Ilze Brigita Veitnere , tiesu psiholoģijas eksperte:
„Romāns aizrauj jau ar pirmajām lappusēm. Autorei nepārprotami ir talants veidot raitu, viegli lasāmu, aizraujošu stāstījumu, kas notur neatslābstošu lasītāja interesi līdz pašām beigām. Galvenā varone apveltīta ar patiešām izcilām novērošanas spējām, kā arī analītiskas psiholoģes dotībām. Autore demonstrē uzteicamas zināšanas  un izpratni personības psiholoģijā un saskarsmē, gremdējoties cilvēku vājību un kaislību tumšākajos nostūros. Īpaši jūtamas analītiskās žurnālistes prasmes un nenoliedzamā pieredze; šajā lauciņā autore tiešām jūtas kā zivs ūdenī. Priecājos, ka mums ir atkal jauns, aizraujošs detektīvs!”

Roberts Jurķis , Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs:
„Sižets saistošs un interesants, intriga saglabājās līdz beigām. Grāmata lasās viegli. Notikumi un personāži no mūsdienām, lasot bieži mēģināju literārajiem varoņiem pielāgot reālu personu no politiķu vai uzņēmēju vides – šķiet, sazīmēju vairākus. Notikumu pavērsieni - stipri reāli un pazīstami. Diemžēl tāda ir cilvēku daba - alkatība auksts aprēķins , nodevība un viltība.”

Mārtiņš Leiškalns
, topošais aktieris
„Raksturojot grāmata vienā vārdā, es teiktu „dzīve”. Stāsts pietuvināts reālitātei, atsedzot to no visām, it īpaši - tumšajām pusēm. Lasot smieklus strauji var nomainīt asaras. Ļoti interesanta notikumu attīstība, perfekti izstrādāta sižeta līnija. Nepārtraukti tiek uzturēta intriga, kas neļauj  nolikt grāmatu ne uz mirkli un liek to „piebeigt” vienā rāvienā. Vienkārši lielisks „krimiķis”! Ar nepacietību gaidu autores nākamos darbus!”

Zinta Baltiņa , Rundāles novada Bāriņtiesa priekšsēdētāja:
„Grāmatu izlasīju vienā elpas vilcienā. Ļoti patika! Simpatizē autores žurnālistes asais, vērīgais redzējums un precīzā valoda. Lietas, vietas un cilvēki attēloti bez saldas un skaļas liekvārdības – spēcīgi, kā no lielgabala. Sižets aizraujošs, rakstīšanas stils dzirkstošs un atvēsinošs, kā avota ūdens malks! Vēlreiz paldies par labu grāmatu, ar nepacietību gaidīšu nākamās!”

Ivonna Baufale , pensionāre, Vāverīšu māju saimniece:
„Darbs ir saistošs, uzreiz aizrauj un iesaista lasītāju. Viegli sekot sižetam, lasot uzreiz sāc just līdzi personāžiem. Intriga saglabājas visa romāna ietvaros. Valoda bagāta, labskanīga, individuāla. Lasot sajutu, ka autore ir viens no personāžiem. Labprāt romānu lasīšu vēlreiz un ieteikšu arī citiem.”

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem