Nodibināts Zvaigznes Detektīvu klubs

2011-02-07

Detektīvs - tā ir sacensība, cīņa starp labo un ļauno. Atjautības spēle starp grāmatas autoru un lasītāju. Omulība un apziņa, ka droši vari mesties piedzīvojumos...Lai detektīvžanra cienītājiem sniegtu visoperatīvākās ziņas par jaunākajām kriminālistikas žanrā izdotajām latviešu un ārzemju grāmatām, 2010. gada 7. decembrī Kongresu namā tika dibināts Zvaigznes Detektīvu klubs. Klātesot izdevniecības nama Apgāds Zvaigzne ABC vadītājai Vijai Kilblokai, žurnālistei, rakstniecei Dacei Judinai, policijas ģenerālim Aloizam Blonskim un pasākuma viesiem, tika parakstīts svinīgais dibināšanas protokols.

Detektīvs – tā ir sacensība, cīņa starp labo un ļauno.
Atjautības spēle starp grāmatas autoru un lasītāju.
Omulība un apziņa, ka droši vari mesties piedzīvojumos...

Lai detektīvžanra cienītājiem sniegtu visoperatīvākās ziņas par jaunākajām kriminālistikas žanrā izdotajām latviešu un ārzemju grāmatām, 2010. gada 7. decembrī Kongresu namā tika dibināts Zvaigznes Detektīvu klubs. Klātesot izdevniecības nama Apgāds Zvaigzne ABC vadītājai Vijai Kilblokai , žurnālistei, rakstniecei Dacei Judinai , policijas ģenerālim Aloizam Blonskim un pasākuma viesiem, tika parakstīts svinīgais dibināšanas protokols.

Ne bez nolūka Detektīvu kluba dibināšanai tika izvēlēts Daces Judinas psiholoģiskā detektīva " Tik vienkārši" atvēršanas pasākums, kura omulīgā gaisotne Kongresu nama kafejnīcā Livonija ļāva visiem klātesošajiem vienam otru tuvāk iepazīt, pārbaudīt savas zināšanas detektīvliteratūras un kriminālistikas jomā, izbaudīt Dailes teātra aktiera Ģirta Ķestera lasītos romāna "Tik vienkārši" fragmentus un pirmajiem uzzināt par gaidāmajām Detektīvu kluba aktivitātēm.

Zvaigznes Detektīvu kluba goda patrons policijas ģenerālis Aloizs Blonskis atzinīgi novērtējis Daces Judinas detektīvu "Tik vienkārši", kurā atspoguļots periods pēc otrās neatkarības atgūšanas: „Precīzi attēlota cīņa ar korupciju, narkomāniju un citiem smagajiem, tostarp seksuālajiem noziegumiem. Policijas darbs parādīts profesionāli un kvalificēti. Viss aprakstītais ir tuvu īstenībai. Grāmatā ir arī daudz romantikas un pārdzīvojumu – ātra braukšana, šaušana, visam pa vidu – mīlestība un operatīvas kombinācijas.” Blonskis uzsver – šo romānu vajadzētu izlasīt katram Policijas akadēmijas studentam.
"Tik vienkārši" ir stāsts par mums. Mūsdienu Latvija un tās sabiedrība, atsevišķi cilvēki un notikumi galvenās varones Danes skatījumā. Patiess biedriskums un draudzība pret tukšu varaskāri un ambīcijām. Ekstremālos apstākļos un dzīvības briesmās rūdīta mīlestība.

Par Zvaigznes Detektīvu kluba patronesi un vadītāju kļuvusi Dace Judina - žurnāliste, redaktore un režisore. Drukātajā presē un elektroniskajos medijos strādā kopš 90. gadu sākuma. Šobrīd kopā ar domubiedriem īsteno radošus projektus – organizē pasākumus, vada teātra studiju un raksta grāmatas. Drīzumā Apgādā Zvaigzne ABC iznāks divi Daces Judinas mūsdienu detektīvu jaunās sērijas "Izmeklē Anna Elizabete" detektīvromāni "Tase melnas kafijas" un "Ziemassvētku mistērija".

Apgāds Zvaigzne ABC aicina jūs kļūt par Zvaigznes Detektīvu kluba biedru, aizpildot pieteikuma anketu onlainā !
 
Kā Detektīvu kluba biedrs jūs iegūsiet lielisku iespēju – vienmēr pirmajam uzzināt par svaigi iznākušajiem detektīvromāniem, saņemt ielūgumus uz interesantiem pasākumiem, kā arī tikties ar pašmāju un ārzemju detektīvromānu, psiholoģisko romānu un trilleru rakstniekiem.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem