Ilze Lipska: Roberts O. Jangs, Šellija Redforda Janga "pH brīnums"

2012-04-16

Kā es pamanīju, ka Zvaigzne ABC  ir izdevusi grāmatu "pH brīnums" , man gribējās lekt no prieka gaisā - BEIDZOT arī latvieši tiks ar pH diētu iepazīstināti, un beidzot man būs uz ko atsaukties, jo līdz šim fakts, ka latviski par šo diētu nerunā, mazliet traucēja par to stāstīt citiem.

Grāmatā ir teorijas daļa, kurā tiks izskaidrots, kā dažādi produkti un produktu savienojumi mūsu vēderā reaģē un kā tas ietekmē mūsu pašsajūtu. Tikko dzirdēju pirmo iespaidu par diētu, kas iesaka izvairīties no skābu vidi radošiem produktiem - tad jau nevarēs lietot citronus. Te nu Jūs kļūdaties, jo ir atšķirība starp to, vai produkts ir skābs vai ne, un kādu vidi tas rada mūsu vēderā - šis pats citrons, ko daudziem ēdot jāsaviebjas - vīīī, skābs, īstenībā mūsu organismā rada sārmaninu vidi. Lūk, kāpēc būtu labi izbraukt cauri teorijai, pirms ķerties klāt pie diētas īstenošanas.

Tiek izstāstīts par pārejas veidu uz šo dzīvesveidu. Atzīšos, ka angliski šo darbu neesmu lasījusi, un tātad es stingri pēc šīs pārejas shēmas neeju, vai arī pareizāk būtu teikt, es vēl joprojām turpinu lēnu pāreju, - neviens uzreiz Jums neliek mest gaļu un pīrādziņus ārā un grauzt tikai selerijas kātus. Visam ir jānotiek pakāpeniski, un galvenais - lai Jūs jūtaties labi. Par sevi varu teikt, ka es jutos lieliski jau trešajā dienā... hmm... bet nebija arī tā, ka pirmās divas dienas justos slikti, tomēr pirmās divas dienas bija tā, ka gribējās kaut ko neveselīgu un es ar varu turējos pretī, var teikt - devu sev pa nagiem - nedrīkst. Nu un, ka no jaungada galda palicis pāri.

Grāmatā ir arī receptes.. Par tām jāsaka tā, visas ir realizējamas (protams, es vēl nezinu, vai firmas, kas grāmatā piesauktas, ir atrodamas Latvijā..... bet jebkurā gadījumā, domāju visam var atsrast aizstājējus), izņemot tās receptes par maizi, kur tiek prasīti diedzētu graudu milti.

Ilze Lipska, www.absolutsed.lv, 16.04.2012.

Lasītāju atsauksmes