Didzis Kukainis: Šalila Šaramona, Bodo J. Baginskis "Čakru rokasgrāmata"

2013-06-10

Nesen Apgādā Zvaigzne ABC izdotā "Čakru rokasgrāmata" mani uzrunāja, jo ikvienam cilvēkam ir ļoti būtiski izprast enerģijas un to pasaules, kuras nav ar aci saredzamas, bet visnotaļ eksistē. Mēs taču visi esam skolā mācījušies fiziskas likumu, kuru arī autori šajā grāmatā jau pašā ievadā akcentē un kurš nosaka, ka neviena enerģija Visumā nezūd, tā tikai pārvēršas citā enerģijas veidā. To ir ļoti būtiski saprast un pieņemt, jo bez šāda akcepta šo grāmatu varētu būt sarežģīti, grūti un neinteresanti studēt un iedziļināties tās sniegtajā informācijā.

Tāpat arīdzan jāpieņem un jāizprot čakru saistība ar apkārtējo pasauli un Visumu, jo uz šīs pašas enerģijas pamata darbojas arī tāda alternatīvās medicīnas nozare kā akupunktūra. Nepieņemot un noraidot šo informāciju, cilvēks faktiski apliecina, ka viņš tic tikai sava ķermeņa materiālās eksistences dabai un uzskata to par vienīgo pastāvošo realitāti, kas apliecina cilvēka nespēju domāt plašākās, tekšu pat - kosmiskās, kategorijās un likumsakarībās.

Protams, daudzi rauc pieres, izdzirdot pieminam čakras, prānas, reinkarnāciju un tamlīdzīgas lietas, bet, domāju, ka tas noteikti ir izskaidrojams ar to, ka cilvēki bieži vien nevēlas izkāpt no savas komforta zonas, šai gadījumā - palūkoties pāri savu ierobežoto zināšanu un ierobežotās ticības izpratnei, kas tad arī ir uzskatāms par visas šīs skepses, reizēm pat agresīva nolieguma, cēloni attiecībā pret alternatīvo informāciju, kāda ienāk mūsu pasaulē šajā laikmetā, mudinot mūs kļūt zinošākiem, atvērtākiem, garīgākiem, meditatīvākiem un materiāli neredzamās lietas pieņemošākiem.

"Čakru rokasgrāmata" savu lasītāju no sākuma saudzīgi ieved pasaulē, kuras izpratne var sniegt mums plašāku skatījumu par daudziem notikumiem, kuri norisinās un var norisināties mūsu organismā un ne tikai - mūsu fizisko ķermeni apņem vibrāciju vairogi jeb četri enerģijas ķermeņi (ēteriskais, emocionālais, mentālais un spirituālais), no kuru veseluma vai sabojātības pakāpes tad nu arī ir atkarīga mūsu fiziskā, garīgā un emocionālās veselība. Viena no atziņām, kuru bieži vien grūti ir pieņemt, taču piedzīvotās situācijas un problēmas mums lieliski vien to apliecina:

"Enerģijas frekvences, kuras mēs raidām, piesaista līdzīgas enerģijas svārstības apkārtnē un apvienojas ar tām. [..] mēs ļoti bieži tiekam konfrontēti tieši ar tiem cilvēkiem un tiem apstākļiem, no kuriem mēs apzināti mēģinām izvairīties, atsvabināties un no kuriem mēs baidāmies. Tādējādi apkārtējā vide mums ir kā spogulis visiem tiem elementiem, kurus mēs no savas apzinātās dzīves esam iestūmuši neapzinātajā. Patiesībā mūsu apspiestās emocijas mēģina izdzīvot emocionālajā ķermenī un, ja iespējams, arī augt. Tālab tās mūs atkal un atkal ieved situācijās, kas izraisa sākotnējo emociju atkārtotas vibrācijas, jo šīs vibrācijas tām ir kā barība."

Pazīstami vārdi? Jebšu jauni vārdi pazīstamām situācijām, vai ne? Jā, cik tomēr pasaule un mēs tajā esam saistīti ar neredzamām vibrācijām un viss mums apkārt notiekošais tostarp!

Šī brīnišķīgā grāmata sniedz patiesi vērtīgas zināšanas tiem, kas vēlas tās ņemt pretī un dot tālāk. "Čakru rokasgrāmatā" ļoti dziļi, izsmeļoši, vispusīgi paskaidrojoši sniegta informācija par septiņām visbūtiskākajām čakrām, lai gan, kā vēsta grāmata, tad "senie raksti runā par 88 000 čakru. Tas nozīmē to, ka cilvēka ķermenī tikpat kā nav neviena punkta, kas nebūtu saistīts ar enerģiju uzņemšanu, pārveidošanu un nodošanu tālāk. [..] Eksistē apmēram 40 palīgčakras, kurām jau ir lielāka nozīme. Svarīgākās no tām atrodas liesas rajonā, sprandā, plaukstās un pēdās. Septiņām galvenajām čakrām, kuras atrodas ķermeņa vidējās vertikālās ass priekšpusē, ir tik būtiska un izšķiroša loma jomās, kas saistītas ar cilvēka ķermeni, garu un dvēseli, ka katrai no tām ir veltīta vesela nodaļa." Tad nu ikviens šīs čakru rokasgrāmatas lasītājs šajās nodaļās par katru čakru atsevišķi var uzzināt kādas specifiskas dvēseliski garīgās īpašības ir saistītas ar čakru, kuras ķermeņa daļas tā ietekmē, kā izpaužas katras čakras blokādes un daudz citu garīgo apvārsni paplašinošu informāciju. Grāmatā tāpat ir arī diezgan daudz ilustrāciju, tiesa gan, melnbaltu, bet tas netraucē gūt priekšstatu par šo čakru izvietojumu, darbību un saistību starp tām. Tāpat grāmatā ir ļoti daudz pielikumu un tabulu, kurās faktiski var smelties informāciju par čakru darbību un saistību ar mūsu dzīvi jebkurā tās vecumposmā. Grāmata "Čakru rokasgrāmata" aizraus ikvienu, kurš vēlas paplašināt savu garīgo redzeloku un gūt plašāku sapratni par mūsu ikviena saistību ar Visuma matērijām un garīgām enerģijām mums visapkārt.

Un, pabeidzot šo apskatu, nobeigumā vēlos vēl citēt pāris iedvesmojošus teikumus no šīs brīnišķīgās grāmatas. Ieklausieties šajos vārdos un lai tie jums palīdz labāk izprast čakru nozīmi.

"Čakras ar savām daudzveidīgajām funkcijām saista mūs ar notiekošo pasaulē, dabā un Visumā, kalpojot kā antenas visā enerģijas svārstību diapazonā. Mēs varam čakras dēvēt arī par smalkās matērijas maņu orgāniem. Mūsu fiziskais ķermenis kopā ar saviem jutekļiem ir kā transportlīdzeklis, kas pielāgojies mūsu planētas dzīves likumiem, un ar tā palīdzību mēs orientējamies ārpasaules dzīvē, bet vienlaikus varam sekot arī savām iekšējām vērtībām un atziņām uz šīs zemes. Čakru uzdevums ir uztvert visas ārpus fiziskā ķermeņa esošās enerģijas vibrācijas un informāciju. Tās ir kā durvis, kas mūs savieno ar smalko enerģiju bezgalīgo pasauli.
Tieši tāpat čakru enerģija tiešā veidā izstaro apkārtējā vidē un maina atmosfēru mums apkārt. Ar čakru starpniecību mēs varam sūtīt dziedinošas vibrācijas, apzinātus un neapzinātus vēstījumus un tādējādi kā pozitīvi, tā arī negatīvi ietekmēt cilvēkus, situācijas un pat matēriju.
Lai sasniegtu iekšēju harmoniju un iegūtu ar to saistīto spēku, radošo potenciālu, zināšanas, mīlestību un svētlaimību, visām čakrām jābūt atvērtām un jāstrādā saskaņā citai ar citu.
Tādējādi zināšanas par čakrām var sniegt milzīgu palīdzību un virzīt pa ceļu, kurā tu izmantosi visas esošās iespējas. Tās tev var dāvāt pilnvērtīgu un priecīgu dzīvi."

Didzis Kukainis, didzis.weebly.com, 08.06.2013.