Didzis Kukainis: Leslija Kentone "Svaigās enerģijas bībele"

2013-06-05

Apgādā Zvaigzne ABC nesen klajā nākušās brīnišķīgās grāmatas "Svaigās enerģijas bībele" autori Lesliju Kentoni pasaulē bezmaz vai uzskata par veselīga dzīvesveida propagandas guru, kas viņa patiešām arī ir. Izmantojot autores vārdus, varu tik tiešām apliecināt, ka šī grāmata reiz nu ir tā, kas satur lielisko dzīru recepti - svaigi, garšīgi, veselīgi un, mūsdienās daudziem aktuāli, arī svaru efektīvi samazinoši padomi un receptes atrodami šai grāmatā. Īsta hedonistu paradīze, tikai ļoti, ļoti veselīga un spēkus sniedzoša... Atšķirībā no cita veida hedonisma... ;)

Šo grāmatu un dažas citas līdzīgas es atveru ikdienā - lai smeltos padomu, lai gūtu iedvesmu un, galu galā - lai veicinātu dzīvildzi ne tikai sev, bet arī saviem tuvākajiem un apkārtējiem, iepazīstinot viņus ar šiem lieliskajiem padomiem no Leslijas Kentones atklātās veselības pūralādes - "Svaigās enerģijas Bībeles"!

Šo grāmatu faktiski nemaz tā īsti nevar aprakstīt un tās saturu izklāstīt, jo katra rindkopa, katrs teikums sevī ietver kādu padomu vai zaļā un svaigā dzīvesveida recepti, kuras ieviešana savā ēdienkartē nāktu par labu ikvienam sabiedrības loceklim. Vienīgais, ko es varu jums atklāt, tas ir citēt šīs burvīgās dāmas dotos padomus veselības veicināšanai. Ieklausieties viņas sacītajos vārdos un jūs sapratīsiet, cik vērtīga ir šī grāmata.

"Dalītais uzturs palīdz zaudēt lieko svaru tik viegli, ka pat grūti tam noticēt. Tas arī palīdz dziedināt dažādas slimības - artrītu, depresiju, hronisku nogurumu, ādas bojājumus, kuņģa čūlu. [..] Mazais dabas brīnums - svaigās enerģijas dalītais uzturs - ir vieglākais un patīkamākais veids, kā atbrīvoties no liekā svara, ne brīdi nejūtot izsalkumu. Šī procesa laikā jūs varat atjaunot un uzlabot savu ķermeni un palielināt enerģiju, lai justos un izskatītos vienkārši lieliski."

Man patiešām nākas piekrist grāmatas autorei un ikvienam sludināt, ka mūsu kā cilvēces veselības nākotne, tostarp, mūsu bērnu nākotne ir mūsu pašu vecāku, ģimeņu un sabiedrības rokās, zināmā mērā pārejot atpakaļ pie lauksaimnieciskās ražošanas un dabas spēka, ko varam saņemt tikai caur dabas sniegtajām veltēm - augļiem, ogām un dārzeņiem. Grāmatā autore apstiprina manus vārdus, sakot sekojošo: "Zinātnieki strauji tuvojas izpratnei par svaigās enerģijas brīnumainajām spējām. Mēs esam uzzinājuši, ka augos ir praktiski neierobežots daudzums dažādu veselībai noderīgu vielu un savienojumu. Svaigos dārzeņos un augļos šie savienojumi darbojas saskaņoti, un cilvēks būs vesels un apmierināts." Un es no sevis atļaušos piebilst - kā arī dzīvos harmoniski un saskaņoti ar dabu un tās ritumu, vienam otru netraucējot, bet savstarpēji simbiotiski līdzāspastāvot.

Vēl pāris padomi no autores, jo kas tad runā labāk par grāmatu, ja ne pati grāmata, vai ne?

"Svaigās enerģijas uzturs veicina organisma bioķīmisko funkciju atgriešanos normas robežās un ļauj iegūt labu veselību un izskatu."

"Svaigi, termiski neapstrādāti augļi, dārzeņi, tāpat arī sēklu, graudu un pākšaugu dīgsti ir bagāti ar īpaša veida ūdeni - ūdeni, kas ir dzīvo šūnu dabiska sastāvdaļa jeb "dzīvo" ūdeni. Ūdenim, ko satur dabas produkti, ir milzīga nozīme, jo tas palīdz aizvadīt nepieciešamās uzturvielas uz šūnām un atbrīvo tās no toksiskajiem atkritumproduktiem. Patiesībā tas ļoti atšķiras no ūdens, kas tek no krāna. Dabas produktos esošajā ūdenī ir elektrolīti, vitamīni, organiskās minerālvielas, olbaltumvielas, dabiskie cukuri, taukskābes un citas uzturvielas, kurām ir būtiska nozīme pilnvērtīgu organisma funkciju atjaunošanā."

Grāmatā ir aprakstīti bezgaldaudzi padomi, norādījumi, ieteikumi un arī receptes, lai jūs varētu atrast ko tieši sev aktuālu, lēnām pamazītiņām savā un savu tuvāko ēdienkartē ieviešot svaigās enerģijas "piesitienu" - padomi mijas ar receptēm un otrādi, tādēļ varu droši apgalvot, ka pēc šīs grāmatas padomu izlasīšanas jūs pēc tās sniegsieties ik dienas, jo katru dienu vēlēsieties justies laimīgi, priecīgi un, galvenais, veselībā un harmonijā starojoši!

Didzis Kukainis, didzis.weebly.com, 04.06.2013.