Anete Ābele: Ilze Lipska, Zelma Buile "pH receptes"

2013-02-04

Ar diētām es neaizraujos. Esmu par slinku lai skaitītu visas kalorijas un man gribas paēst, gribas to siermaizīti brokastīs :D . Protams, es tiešām apbrīnoju tās meitenes, kuras var paēst no saujas mandeļu, ūdens glāzes un viena banāna brokastīs. Par pH diētu biju dzirdējusi jau iepriekš un tā radīja diezgan pozitīvu iespaidu, jo nelika nenormāli drastiski sevi iegrožot un aizliegt sev ļoti, ļoti, ļoti daudz ko. Kad klajā nāca grāmata ” pH receptes ”, sapratu, ka vēlos to ietestēt. :) Grāmatas autores Ilze Lipska un Zelma Buile diētu pārbaudījušas uz savas ādas un guvušas pozitīvus rezultātus.

Tātad, grāmatā apkopotas receptes, kuras atbilst pH diētas principiem – sākot no sulām un uzkodām, un beidzot ar saldajiem ēdieniem. Grāmatas sākumā ir dots īss ieskats, kas ir šī pH diēta, kuri ir sārmainie un kuri skābie produkti.

Šobrīd neesmu plānojusi tā nopietni un stingri ievērot šo diētu, taču grāmatas receptes noteikti laika gaitā izmēģināšu visas, jo man patīk virtuvē izmēģināt jaunas receptes un šīs ir tik…vienkāršas. Turklāt, noteikti kaut tikai lielos vilcienos, bet pasekošu līdzi produktiem, kurus lietoju uzturā utt. Viens no grāmatas plusiem ir jau minētā recepšu vienkāršība. Nav jābūt Mārtiņam Rītiņam, lai pagatavotu šajā grāmatā atrodamo gaspačo vai ziedkāpostus ar ķiplokiem(ņamm). Ļoti vienkāršs ir banānu un avokado saldējums. Savukārt sviesta pupiņas ar brinzu atzinīgi novērtēja arī mans draugs. Tuvākajā laikā noteikti izmēģināšu arī tvaicētos sparģeļus ar spinātu un rukolas pesto, jo izklausās gardi. Jau nojaušu, ka sulu sadaļa īpaši aktuāla būs vasarā, kad, piemēram, gurķus varēs no pašu dārza paņemt. Ja ir pieejams mazdārziņš(kā tas ir arī man), tad daudzus no receptēs vajadzīgajiem produktiem nevajag pirkt, jo tos šobrīd var dabūt krājumos pagrabā, bet sezonas laikā – dārziņā.

Patiesībā, ir tikai viens mazs mīnusiņš šai grāmatai – nav ēdienu bilžu :D Būtu gribējies, lai būtu kaut nodaļas sākumā kolāža ar ēdienu bildēm vai kkas tāds. Taču, tas tikai tā…kopējo grāmatas vērtību, protams, bilžu neesamība nesamazina :) Kopumā, ja kāds tiešām vēlas ievērot diētu, tad var apsvērt šo diētu un šo recepšu grāmatu, jo šeit tiešām cilvēkam neliek pārtikt no ūdens un salātlapas vai nodarboties ar matemātiku precīzi atzīmējot katru apēsto kaloriju. Šo grāmatu iesaku arī cilvēkiem, kuri neplāno diētu, bet vienkārši vēlas pamēģināt jaunas, veselīgas vienkāršas receptes :)

Anete Ābele, http://happynorelle.wordpress.com, 03.02.2013.

Lasītāju atsauksmes