Didzis Kukainis: Anna Čārliša, Endžela Robertšova "Reiki noslēpumi"

2013-02-04

Kā jau zināms, reiki ir metode, kurā tiek izmantota universālā enerģija, lai vairotu tās saņēmēja labsajūtu. Tas ir vienkāršs un visiem pieejams dziedināšanas veids, kurā tiek izmantoti maigi roku pieskārieni, lai nomierinātu un līdzsvarotu prātu, ķermeni un garu. Un tieši par un ap to ir šī  nelielā un bagātīgi ilustrētā Annas Čārlišas un Endželas Robertšovas grāmatiņa " Reiki noslēpumi ".

Lai gan man līdz šim nav tieši sanācis būt saiknē ar reiki, taču tieši tas mani pamudināja izlasīt šo grāmatu un iepazīt reiki tuvplānā - kas tas ir un ko tas ikvienam cilvēkam var un spēj dot. Reiki enerģija ir stimulējoša un dāsna, un tā var aizvest pa garīgo meklējumu un atklājumu ceļu. Šis dzīvinošais spēks ļauj ikvienam sajust sevi kā emocionālu būtni, radoši reaģēt uz dažādām situācijām un kalpot kā labā kanālam. Tā mums vēsta un māca šī grāmatiņa.

Reiki vārds japāņu valodā nozīmē "universālais + dzīvības spēks", tātad reiki praktiķis uzņem sevī dzīvības enerģiju, kas ir mums visapkārt, un kļūst par dziedniecības kanālu. Reiki nav tikai viena no papildterapijas metodēm, bet bieži tiek uzskatīta arī par garīgu ceļojumu vai dzīves ceļu. Kā vēsta grāmata, daudzi apgalvojot, ka, saņemot dziedināšanu un līdzsvarojot ķermeņa dabiskās enerģijas plūsmu, piedzīvojot atvērtības sajūtu, tādējādi paplašinot apziņu un atbrīvojoties no ilgstoša stresa un sāpēm.

Grāmata ir bagātīgi ilustrēta ar profesionālām fotogrāfijām, kurās vizuāli ir parādīti gan paši dziedināšanas paņēmieni, gan arī viss ceļš no reiki kā metodes pirmās iepazīšanas līdz pat tālākajām pakāpēm. Protams, šī grāmatiņa sniedz tikai nelielu ieskatu šai metodē, tālāk tā ir jāapgūst pie profesionāliem un diplomētiem reiki meistariem, kas daudz detalizētāk atklās un parādīs daudzās reiki fineses.

Viens no labākajiem padomiem, ko es izlasīju šai grāmatā, bija tāds, kuru būtu jāievēro ne tikai pirms reiki seansa saņemšanas, bet arī pirms ikvienas tikšanās un ikvienas vizītes pie ārsta vai kāda cita speciālista. Un šis padoms skan sekojoši: " Reiki praktiķi pirms dziedināšanas parasti nomazgā rokas. Ja esat reiki saņēmējs, jūs izrādāt cieņu pret praktiķi, pirms tikšanās nomazgājoties vannā vai ieejot dušā un izmazgājot matus. Ja ēdat veselīgu un labu pārtiku, jums visticamāk, nav problēmu ar smakojošu elpu, bet daudzi cilvēki pirms seansa labprāt iztīra zobus." Labs padoms, vai ne?

Grāmatā "Reiki noslēpumi" bagātīgi izklāstītas gan dažādas roku pozīcijas (vairāk nekā 20) un to nozīmes skaidrojumi, gan arī reiki pozīcijas sēdošiem saņēmējiem, kā arī reiki lietošanu dažādos salīdzinoši neatliekamos gadījumos, tiesa gan, ne dzīvībai bīstamos. Šajā grāmatā ir diezgan laba informācija arī par to, kā katram pašam kļūt par sevis dziedinātāju, izmantojot reiki terapiju, kā arī par tās sniegtajiem pozitīvajiem ieguvumiem - uzlabotu pašapziņu, vēlmi pēc aizvien jauniem un jauniem mērķiem un izaicinājumiem, vēlmes pēc dziļākām meditācijām un aivien dziļākas visaptverošās reiki enerģijas iepazīšanas. Un tie ir tikai daži ieguvumi no šīs dziedināšanas un sevis iepazīšanas universālās dzīvības un dziedināšanas enerģijas kontekstā.

Kā vēsta šī nelielā, krāšņā grāmatiņa, reiki ietekme var būt tik liela un izteikta, ka ikvienu reiki saņēmēju var mudināt uz pārmaiņām mainīt savu dzīves ritējumu un dzīves ceļu. Daži tā atgūst spēju priecāties par dzīvi un tās krāšņajiem pārbaudījumiem, kā arī saprot, ka dzīve ir ne tikai sāpes, bet arī prieks, līksme un krāsainība. Citiem uzlabojas ģimenes vai attiecību dzīve un vēl kādi citi iemanto absolūtu paškontroli agrākā stresainā dzīvesveida vietā. Katram ir kāds ieguvums no reiki, pilnīgi ikkatram.

Protams, reiki nevar izmantot tikai kā absolūti vienīgo un primāro ārstniecības un veselības uzlabošanas metodi, un tieši tādēļ pirms jebkuras dziediniecības metodes izmantošanas arī es iesaku informēt savu ārstējošo ārstu un vienoties par visām ārstniecības un papildterapijas metodēm. Un tā tas ir jādara pilnīgi ikvienā ārstniecības gadījumā - tas tāds labs ieteikums gan no manis, gan arī šīs nelielās grāmatiņas autorēm! Novēlu daudz patīkamu brīžu, dziedinot sevi un citus, izmantojot šajā grāmatā paustos principus un mācību - reiki!

Didzis Kukainis, http://didzis.weebly.com, 03.02.2013.

Lasītāju atsauksmes