Ilze Lipska: Ilze Lipska, Zelma Buile "pH receptes"

2013-01-21

Nu kā lai sāk stāstīt. Pagājušais gads ir bijis tik darbīgs, un ēst es gatavoju tikpat daudz cik iepriekš, līdz 4 reizēm dienā kā jau tas notiek teju ikvienā ģimenē, bet dažādi projekti mazliet mazināja to recepšu skaitu, kas nokļūst līdz blogam (par to atvainojos, bet solos šogad laboties un padalīties ar jaunām idejām, kā ēst dārzeņus un pagatavot ātras uzkodas un visu ko citu). Ja ievērojāt, agrāk šis tas no manām receptēm bija atrodams žurnālos Pie Galda, Dienas Ēdienos, tiesa, nu jau kādus mēnešus vairs nav, bet bij. Ir tik daudz ēšanas jomā, par ko gribētu, lai citi uzzina un iemīl, un te jāsaka paldies Četrām Sezonām, kas piekrīt, ka par to vajadzētu rakstīt, un dažus rakstus varat lasīt jaunajā Četru Sezonu žurnālā, īpaši gribu ieteikt nepalaist garām marta numuru.  Tad vēl mani pašas iesāktie projekti, kuri ceru šī vai nākamā gada laikā īstenosies, un arī šis jaunums, kas tikko ir nonācis grāmatveikalos - pH receptes , pateicoties Zvaigzne ABC.

Tā interesanti sanāca - ar šo diētu iepazinos, pirms uzzināju, ka latviski būs tulkota grāmata un toreiz latviski par to nerunāja. Biju jau atguvusi enerģiju, nometusi vairākus kilogramus un jutos lieliski - latviski iznāca grāmata pH brīnums , ko gluži dabiski varēju ieteikt no personīgās pieredzes - sārmaina uztura priekšrocības un efektu biju izbaudījusi uz savas ādas, varbūt žurnālā Veselība pagājušo vasaru pamanījāt mani.. (mani tač pat sapucēja un nobildēja :))

Lai nu kā, bet ar ko saskāros citiem par šo diētu stāstot - neizpratni, ko tad vispār var ēst, nevar taču grauzt tikai burkānus un spinātus. Protams nevar. Man gan sākumā likās, ko gan es varētu ieteikt, jo daudz ēdu svaigus dārzeņus, daudz zaļumus, nekādi kulinārijas šedervi taču tie nav. Bet mani pārliecināja, ka VAJAG, gan vēstules, kas iekrita e-pastā, ar lūgumiem pēc konkrētas ēdienkartes, gan sarunas ar cilvēkiem, kuri labprāt izmēģinātu šo diētu; un tā nu ar Zelmu, kas kopš sākuma ir bijusi mana iedvesma jaunajā dzīvesveidā, apkopojām iecienītākās receptes ēdieniem, kurus ēdam ikdienā. Vēl gribu tikai minēt, ka nav jau uzreiz jāpāriet tikai uz dārzeņu lietošanu uzturā, vienkārši, neēdiet gaļu katru dienu, un, ja ēdiet, klāt nevis kartupeļus, bet gan zaļus salātus un daudz. :) Teorijai par to kas un kāpēc, kādi produkti jāatmet pavisam, un kādi jāievieš biežāk, mēs nepievērsāmies, jo to visu var atrast ph brīnumā, šeit - receptes, izmantojot mums pieejamus un daudz vietējos produktus. Ceru, ka noderēs. :)

Ilze Lipska, http://www.absolutsed.lv, 21.01.2013.

Lasītāju atsauksmes