Evija Žiba: Kūkas. Skaistākās IEVAS receptes

2012-09-25

Esmu liela saldummīle. Kafejnīcā labprātāk izvēlos kūku vai saldo ēdienu nevis pamatēdienu. Protams, man garšo citu gatavotās kūkas, bet nekas nevar būt labāks par paša gatavotu ēdienu, kas iepriecinās gan gatavotāju, gan līdzcilvēkus. Sadarbībā ar Apgādu Zvaigzne ABC, populārais žurnāls IEVA savā 15 gadu jubilejā priecē žurnāla lasītājus un pārējos gardēžus, izdodot grāmatu „ Kūkas. Skaistākās IEVAS receptes ”.

Mana mamma ir žurnāla IEVA fane, tādēļ mājās tiek abonēta gan IEVA, gan IEVAS VIRTUVE. Ciemojoties pie mammas, izskatu abu žurnālu receptes un reizēm arī kaut ko pagatavoju. Šī iemesla dēļ dažas no grāmatā publicētajām receptēm man bija pazīstamas, bet gatavojusi biju tikai Šokolādes ruleti ar vārīto krēmu. Grāmata ir ļoti skaisti noformēta, tādēļ visas receptes izskatās daudz greznākas nekā tad, ja tās būtu publicētas žurnālā. Gan grāmatas vāka noformējums, gan zeltītie elementi grāmatas iekšpusē, padara to par ļoti elegantu un īpašu. Kvalitatīvās fotogrāfijas rosina ēstgribu un rada vēlmi pagatavot ikvienu no šīm receptēm.

Esmu jau pagatavojusi dažas receptes no šīs grāmatas. Pilnīgi visas gan mani neuzrunāja, bet lielākā daļa gan, tāpēc pamazām tās tiks gatavotas un gan jau daļu no tām publicēšu blogā. Divas receptes no grāmatas jau esmu publicējusi, tās ir Trīskrāsu kēkss un Spinātu kūka ar mocarellu. Abas iznāca lieliskas.

Sākotnēji domāju, ka grāmatā ir apkopotas tikai kūku receptes, bet tā nav. Grāmatā ir iekļautas dažāda veida receptes. Šeit atrodamas kūku un toršu receptes, arī mazo kūciņu, saldo rulešu, groziņu, kēksu, plātsmaižu pagatavošanas instrukcijas, ir pat Ziemassvēku un sāļo kūku receptes. Recepšu izkārtojums ir ļoti veiksmīgs un pārskatāms, ja nepieciešams, beigās iekļauts arī saturs. Kopumā šo grāmatu uzskatu par ļoti kvalitatīvu un vērtīgu, noteikti ir vērts to iegādāties, jo tā spēs priecēt savu īpašnieku ilgu laiku.

Vērtējums- 10/10

Evija Žiba, http://evijadomaa.blogspot.com, 24.09.2012.

Lasītāju atsauksmes