Atskats uz lekciju par veselīgu dzīvesveidu (+ video)

2012-05-10

Aprīlī Zvaigzne ABC izdeva pasaulslavenā mikrobiologa un uztura zinātnieka Roberta O. Janga un viņa sievas dietoloģes Šellijas Redfordas Jangas grāmatu "pH brīnums". Šī nav kārtējā grāmata par diētu, bet gan medicīniski orientēta grāmata, kas lasītājam sniedz izpratni par to, kas īsti notiek mūsu organismā, kuri ēdieni ļauj mūsos ienākt slimībām, un tieši otrādi, kuri uzlabo imunitāti, padara mūs izturīgus pret visiem ārējās vides faktoriem. Daudzi mikrobiologi un ķīmiķi apliecina, ka slimības iemājo tikai ķermenī ar skābu pH līmeni, kāds mūsdienās ir lielākajai daļai cilvēku. Skāba pH līmeņa rezultātā pazeminās imunitāte, asinis ir piesārņotas ar toksīniem. Tad organisms visiem spēkiem cenšas atjaunot sārmaino vidi; tas izmanto minerālvielu rezerves, piemēram, izskalo no kauliem kalciju. Savukārt sārmainā organisma vidē nespēj vairoties pat vēža šūnas, un mūsu veselība ir lieliska! Mūsu pašu spēkos ir novērst slimības, izvēloties pareizo uzturu. Zinot, ko un kā ēst, jūs iegūstat kontroli pār savu veselību. Šīs zināšanas iegūsiet, lasot grāmatu "pH brīnums".

Aprīlī Zvaigzne ABC izdeva pasaulslavenā mikrobiologa un uztura zinātnieka Roberta O. Janga un viņa sievas dietoloģes Šellijas Redfordas Jangas grāmatu pH brīnums. Šī nav kārtējā grāmata par diētu, bet gan medicīniski orientēta grāmata, kas lasītājam sniedz izpratni par to, kas īsti notiek mūsu organismā, kuri ēdieni ļauj mūsos ienākt slimībām, un tieši otrādi, kuri uzlabo imunitāti, padara mūs izturīgus pret visiem ārējās vides faktoriem. Daudzi mikrobiologi un ķīmiķi apliecina, ka slimības iemājo tikai ķermenī ar skābu pH līmeni, kāds mūsdienās ir lielākajai daļai cilvēku. Skāba pH līmeņa rezultātā pazeminās imunitāte, asinis ir piesārņotas ar toksīniem. Tad organisms visiem spēkiem cenšas atjaunot sārmaino vidi; tas izmanto minerālvielu rezerves, piemēram, izskalo no kauliem kalciju. Savukārt sārmainā organisma vidē nespēj vairoties pat vēža šūnas, un mūsu veselība ir lieliska! Mūsu pašu spēkos ir novērst slimības, izvēloties pareizo uzturu. Zinot, ko un kā ēst, jūs iegūstat kontroli pār savu veselību. Šīs zināšanas iegūsiet, lasot grāmatu “pH brīnums”.

 

Grāmatas “ph brīnums” prezentācijā Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka dalījās savā pieredzē par ēšanas paradumiem, kā, izlasot Apgāda izdotās grāmatas, mainījusi savu attieksmi pret ēdienu un atguvusi veselību. Viņa atzina, ka ar lielu aizrautību un azartu autoru paustās zināšanas izmanto savā ikdienā. “Viss ir ļoti interesanti – literatūra par ēšanu un badošanos. Tas, ko sāc ar sevi darīt ir radošs process. Katrs mēs esam dažāds. Lasiet, uzziniet un domājiet!” rosināja Vija Kilbloka.

Visiem sanākušajiem viņa atklāja, ka iepērkoties vienmēr ņem līdzi grāmatu “ Zini, ko tu pērc! Orientieris ķimikāliju labirintā”, lai produktu sastāvā varētu atšifrēt visas kaitīgās E vielas. Šī arī bija pirmā grāmata, kas pamudināja viņu mainīt līdzšinējos ēšanas paradumus. Uzzinot, ka daudzas E vielas izmaina smadzeņu darbību un uzvedību (it īpaši bērniem!), izdevēja ir sākusi pievērst īpašu uzmanību produktu sastāviem, lai pasargātu savu un bērnu veselību.

Izdevēju Viju Kilbloku ļoti iespaidoja Džiljenas Makītas grāmatas “ Kā ēdīsi, tā dzīvosi!” pamatatziņa – veselības problēmas rada tas, ko mēs ēdam. Tātad ir jāēd pareizs uzturs un papildus nevajadzēs lietot uztura bagātinātājus. Turklāt mēs, rietumnieki, pārāk daudz uzturā lietojam dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas. Austrumu zemēs šos produktus proporcionāli lieto daudz mazāk, un attiecīgi saslimšana ar vēzi, kā arī ar sirds un asinsvadu slimībām ir daudz mazāka. Interesantu atziņu Vija guvusi no vairākām grāmatām par piena produktu kaitīgumu, ko viņai sākotnēji bijis grūti pieņemt, jo mūsu sabiedrībā šie ēdieni ir lielā cieņā. Tomēr ar laiku viņa pārliecinājusies par šo atziņu patiesību uz savas ādas – pēc šo produktu nelietošanas pilnībā izzudušas iesnas un augšējo ceļu saslimšanas.

Visiem, kuri grib būt veseli, ir jāsaprot, kā darbojas cilvēka gremošanas trakts. Tāpēc V. Kilbloka iesaka iepazīties ar Normena V. Vokera grāmatu “ Vesela resnā zarna. Vitalitātes un mūžīgās jaunības noslēpuma atminējums!” Visa veselības atslēga slēpjas veselīgā gremošanas trakta darbībā.  

Grāmatu izdevēja dalījās savā pieredzē par badošanos, ko viņa veikusi ārstu uzraudzībā. Uz lekcijas klausītāju jautājumu: “Kurā grāmatā vislabāk aprakstīts, kā pareizi iziet no badošanās?” Vija Kilbloka viennozīmīgi ieteica Jurija Guščo grāmatu “' Ilgmūžības seifa 12 atslēgas”.  Viņa uzskata, ka ar badošanās palīdzību ir atbrīvojusies no dažādām mūsdienu “parastajām” slimībām, noguruma, kā arī atjaunojusies un ieguvusi pamatīgu enerģijas lādiņu. Badošanās ir arī garīga māksla, kur par palīgu kalpojusi H. Būnera “ Apzinātais badošanās ceļš”. Badošanos vienmēr iesaka veikt ārstu uzraudzībā, tomēr, pirms to veikt, ir nepieciešams sagatavoties, daudz uzzināt no attiecīgās literatūras.

Apgāda Zvaigzne ABC vadītāja atklāja, ka divas ļoti svarīgas un būtiskas grāmatas par šīm aktuālajām tēmām tiks izdotas vēl šogad. Tās būs K. Kempbela “Ķīnas pētījums” un K. Eselstona “Kā novērst un izārstēt sirds slimības”. Abas ir pasaulei nozīmīgas, revolucionāras grāmatas, kuras sarakstījuši amerikāņu zinātnieki, kas veikuši pētījumus vairāk nekā 20 gadu garumā.

 

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem