Melnsēklītes jeb melnās ķimenes veselībai

2011-07-11

Apgāds Zvaigzne ABC publicējis grāmatu par renesansi pārdzīvojošu ārstniecības augu "Melnsēklītes jeb melnās ķimenes veselībai". Melnās ķimenes ir īpaši izcils un teiksmains dabas dziedniecības līdzeklis. To eļļu uzskata par brīnumlīdzekli. Mazo melno sēkliņu neparastās spējas var izskaidrot ar komplekso ķīmisko sastāvu: tajās esot vairāk nekā simts dažādu ķīmisku komponentu, tostarp arī bagāts visu neaizvietojamo taukskābju avots. Ārstniecības nolūkiem visbiežāk lieto melnsēklīšu eļļu. Pašas melnās, pikanti sīvās sēkliņas lieto kulinārijā - karijos, konditorejas izstrādājumos un sieros.

Apgāds Zvaigzne ABC publicējis grāmatu par renesansi pārdzīvojošu ārstniecības augu " Melnsēklītes jeb melnās ķimenes veselībai". Melnās ķimenes ir īpaši izcils un teiksmains dabas dziedniecības līdzeklis. To eļļu uzskata par brīnumlīdzekli. Mazo melno sēkliņu neparastās spējas var izskaidrot ar komplekso ķīmisko sastāvu: tajās esot vairāk nekā simts dažādu ķīmisku komponentu, tostarp arī bagāts visu neaizvietojamo taukskābju avots. Ārstniecības nolūkiem visbiežāk lieto melnsēklīšu eļļu. Pašas melnās, pikanti sīvās sēkliņas lieto kulinārijā – karijos, konditorejas izstrādājumos un sieros.

"Melnās ķimenes dziedina no jebkuras slimības - tikai neglābj no nāves," tā par melnsēklītem izteicies pravietis Muhameds. 11. gadsimtā melnsēklīti savā traktātā "Dziedināšanas grāmata" plaši aprakstījis slavenais persiešu ārsts un filozofs Avicenna un aicina to lietot:
* organisma iekšējai attīrīšanai
* atkrēpošanai un plaušu stiprināšanai
* drudža, klepus, iesnu, zobu sāpju un galvassāpju mazināšanai
* ādas slimību ārstēšanai un brūšu kopšanai
* zarnu parazītu likvidēšanai un kukaiņu kodumu apstrādāšanai.

Šī grāmata piedāvā:
* izsmeļošu pārskatu par melnsēklītes ārkārtējo iedarbību uz imūnsistēmas saslimšanām, alerģijām, astmu un ādas problēmām,
* precīzas norādes par ārstniecības līdzekļu pagatavošanu no melnsēklītēm,
* pārbaudītas receptes,
* vērtīgus ieteikumus skaistumam un veselībai.

Šīs grāmatas mērķis ir sniegt iespējami daudz informācijas, turklāt viegli saprotamā un izmantojamā veidā. Tajā aprakstītas senas tautas tradīcijas un leģendāru dziednieku zināšanas, kā arī jaunākās medicīnas atziņas un pētījumi.   

Autore Silvija Luetjohanna ir atzīta melnsēklītes eksperte, kam padomu lūdz arī veselības aprūpes profesionāļi.

No vācu valodas tulkojusi Inga Dalbiņa.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem