Ir izdota jauna grāmata par ājurvēdas dzīves ziņu: Vasants Lads "Ājurvēda. Māksla dziedināt sevi"

2011-02-15

Beidzot latviešu valodā ir pieejama grāmata "Ājurvēda. Māksla dziedināt sevi", kas saprotami izskaidro ājurvēdas - pasaulē senākās dzīvošanas un dziedināšanas sistēmas - principus un praktisko izmantošanu. Tajā ir iekļauta informācija gan par ājurvēdas vēsturi un filozofiju un pamatprincipiem, gan par diagnostikas un dziedināšanas paņēmieniem. Teksts ir bagātīgi ilustrēts ar attēliem un skaidrojošām tabulām.

Beidzot latviešu valodā ir pieejama grāmata " Ājurvēda. Māksla dziedināt sevi", kas saprotami izskaidro ājurvēdas - pasaulē senākās dzīvošanas un dziedināšanas sistēmas - principus un praktisko izmantošanu. Tajā ir iekļauta informācija gan par ājurvēdas vēsturi un filozofiju un pamatprincipiem, gan par diagnostikas un dziedināšanas paņēmieniem. Teksts ir bagātīgi ilustrēts ar attēliem un skaidrojošām tabulām.

Grāmatu papildina pielikumi, ar informāciju par uztura pretlīdzekļiem, pirmo palīdzību un svarīgākajām ājūrvēdas dziedniecībā lietojamām tēju, eļļu, pastu, jogurtu receptēm.        

Tā kā ājurvēdas būtība nav vis dziedināšana, bet gan harmoniska dzīvošana, lai nesaslimtu, interesantas un noderīgas ir grāmatas nodaļas par cilvēku kā Visuma sastāvdaļu, kurā atspoguļojas visi pieci tā elementi, par ieteicamo dzīvesstilu, fizisko un garīgo higiēnu, kā arī par laika ietekmi uz cilvēka dzīvi.

Grāmatā aplūkoti arī vairāki ilgmūžības sasniegšanas jeb šūnu atjaunināšanās aspekti, tostarp arī joga un elpošana, norādot, kuras jogas pozas ir piemērotas dažādu veselības traucējumu novēršanai atkarībā no cilvēka konstitūcijas.

Autors saka: "Ājurvēda ir zinātne par dzīvi. Ājurvēdu var sekmīgi praktizēt, lai būtu laba veselība un sasniegtu ilgu mūžu. Ājurvēda ir cilvēka garīgās evolūcijas pamats, joga ir nepieciešama viņa ķermenim un tantra - galvai. Lai apgūtu jogas un tantras praksi, vispirms nepieciešams izprast ājurvēdu. " 

Par autoru:  
Dr. Vasants Lads ir dzimis Indijā un vairāk nekā 15 gadus tur darbojies kā ājurvēdas medicīnas praktizējošais ārsts un profesors. 1968. gadā viņš ir ieguvis ājurvēdas medicīnas un ķirurģijas bakalaura grādu Punas Universitātē Indijā un ājurvēdas zinātņu maģistra grādu 1980. gadā. 3 gadus Vasants Lads strādāja Punas ājurvēdas slimnīcā par direktoru ārstēšanas jautājumos un septiņus gadus bija par klīniskās medicīnas pasniedzēju Punas Ājurēdas medicīnas universitātes. Vasanta Lada akadēmiskās un praktiskās mācības papildina arī alopātiskās medicīnas, ķirurģijas un tradicionālās ājurvēdas studijas. 1979. gadā viņš sāka apceļot ASV štatus, lasīdams lekcijas un publicēdams rakstus par ājurvēdu. 1984. gadā Dr. Lads nodibināja  Ājurvēdas institūtu Albukerkā Ņūmeksikā, kurā vada vienīgo ājurvēdas pilna laika studiju programmu ASV. 
Vasants Lads ir daudzu publikāciju un grāmatu par ājurvēdu, pašdziedināšanu, pulsa diagnostiku, marmas terapiju autors.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem