Integrēts mācību saturs un metodika kultūrizpratnes veicināšanai sākumskolā

2019-06-05

Apgāda Zvaigzne ABC Pieaugušo neformālās izglītības iestāde "Skolu informācijas centrs" aicina pieteikties sākumskolas skolotājus profesionālās kompetences pilnveides kursiem "Integrēts mācību saturs un metodika kultūrizpratnes veicināšanai sākumskolā"

Kursu programma ir apstiprināta Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskajā centrā.
Kursos aicināti piedalīties pedagogi, kuri vēlas padziļināt  izpratni par par skolēnu kultūrizpratnes un kultūras tradīciju sistēmisku apguves mijsakarībām izglītības reformas kontekstā sākumskolā; izpratni par skolas un ģimenes, un sabidrības sadarbības iespējām, dabas un sociokultūras vides pedagoģiskā potenciāla izmantošanu kultūrizpratnes veicināšanā.

Kursos tiek aplūkoti šādi jautājumi:
Kultūrizpratnes nozīme IZM satura reformas kontekstā.  Gadskārtu svētki kā jēgpilna kultūras tradīciju izziņas sistēma. Tradīciju satura svarīgākie komponenti: laiks, telpa, dalībnieki, rituāls, jēga.

Integrēta un skolēnam personīgi nozīmīga kultūras tradīciju apguve dažādu izglītības jomu mācību priekšmetos sākumskolā.

Sadarbības nozīme un iespējas ar skolēniem, vecākiem un sabiedrību kultūras tradīciju izziņas procesā.

Dabas un sociokultūras vides pedagoģiskā potenciāla apzināšana un izmantošana skolēnu kultūrizpratnes sekmēšanai sākumskolā.

Pārskats par gadskārtu svētku saturu.

Pēctecīga, sistēmiska un integrēta kultūras tradīciju apguves plānošana ikdienā un svētkos.

Praktiski piemēri svētku sagatavošanai un īstenošanai praksē reformas kontekstā.

Ieteicamie resursi un literatūra skolotājiem tradīciju dziļākai izziņai.

Kursus vada LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pirmsskolas un sākumskolas nodaļas docente; mācību un metodisko līdzekļu autore.

Kursu noslēgumā tiek izsniegta kursu beigšanas apliecība.

Uzziņas pa tālruni 67508517 vai e-pastu  inese.auzina@zvaigzne.lv.

Iesaki draugiem