Dabaszinātņu mācību joma. Bioloģija

2020-05-25

Bioloģija

Ilustrētā enciklopēdija Cilvēka ķermenis. Pārsteidzošas datorā veidotas 3D ilustrācijas un fotogrāfijas parāda cilvēka ķermeni vissmalkākajās detaļās.

Cilvēka skelets visā augumā (11 plakāti) . Šajā posteru mapē trijos 1,55 m augstos lokāmos plakātos uzskatāmi parādīts pieauguša cilvēka sketets pilnā augumā no visiem rakursiem. Nākamie desmit ir mazāki plakāti ar 40 atsevišķu kaulu un locītavu, kā arī skeleta muskuļu attēliem un paskaidrojumiem. Katras skeleta daļas nosaukums dots gan latviešu, gan latīņu valodā.

Rokasgrāmata bioloģijā

Kerola Vordermane. Ilustrēta rokasgrāmata dabaszinātnēs skolēniem un vecākiem . Grāmatā iekļauti būtiskākie pamatskolas temati bioloģijā, ķīmijā, fizikā: no atoma uzbūves un dzīvo organismu daudzveidības līdz dabas parādībām un Visuma uzbūvei. Daudzās krāsainās ilustrācijas, diagrammas un skaidrojumi palīdzēs izprast dažādas dabaszinātņu likumsakarības.

Maruta Kusiņa. Savvaļas ziedi Latvijas gadalaikos . Informācija gan par populāriem ziedaugiem, gan mazāk pazīstamām augu grupām – purvu un krastmalu augiem, graudzālēm, čemurziežiem, aizsargājamām orhideju dzimtas sugām – sakārtota to ziedēšanas secībā. Parādītas līdzīgo sugu atšķirības, kas arī nezinātājam palīdzēs tās vieglāk atpazīt.

Iesaki draugiem