Hronika: Linda Nemiera "Kaķa lāsts"

2012-02-01

"Kaķa lāsts" ir Lindas Nemieras trešais romāns. Pirmais daiļdarbs, kas manu uzmanību piesaistīja šai rakstniecei, bija viņas romāns "Septiņi" . Mani fascinēja Nemieras rakstīšanas maniere, tāpēc steidzami iegādājos arī viņas pirmo grāmatu "Vilcenes stāsts" . Piebildīšu, ka katrs nākamais romāns ir labāks par iepriekšējo.

Leo ir talantīga, jauna sieviete Jēzus vecumā (Vai nav neparasts vecums? Līdz šim visi fantāzijas romānu autori mums vairāk vai mazāk centās iestāstīt, ka tādas neparastas būtnes kā vampīrus, vilkačus pārsvarā sastop tikai pusaudži tā ap 17:). Jaunā sieviete strādā plaukstošā reklāmas aģentūrā. Un tad, pēkšņi, viņas dzīve mainās par 180 grādiem, kad viņu sakož dzīvnieks, kas atdzīvina viņā mītošo otro dabu. (Ļaušu minēt tikai vienu reizi, par kādu dzīvnieku viņa pārvēršas;) Vilkači, raganas, šamaņi, ūdens gari - tas viss un vēl vairāk mitinās mūsu pašu mazajā zemītē. Jā, arī šajā romānā darbība notiek Latvijā (pārsvarā Rīgā, bet notikumi mūs aizved arī uz Kolku un pat Ventspili. Tāds brīnišķīgs ceļojums pa dzimteni.)

Negaidīti sižeta pavērsieni. Aizraujoši piedzīvojumi, kas pārvēršas teju fantastiskā detektīvā. Un pavisam savādākas beigas nekā biju iztēlojusies. Likās, ka tas būs tāds klasiskais, fantastiski romantiskais stāsts, ar kādiem tagad var sastapties teju uz katra stūra.  Tomēr Nemierai izdevās mani patīkami pārsteigt, ienesot šajā žanrā kaut ko pavisam negaidītu. Vismaz es to negaidīju. Līdz pat pēdējam mirklim domāju, ka tas ir pārpratums.

"Kaķa lāsts" ir viegla, izklaidējoša lasāmviela, kas lieliski spēs uzlabot garastāvokli.

Esmu liela Nemieras talanta cienītāja. Manuprāt, viņai ir lieliska humora izjūta. Viņas salīdzinājumi un metaforas ir tik trāpīgas, ka taisni prieks lasīt. Turklāt, Nemieras valoda ir bauda dvēselei, vismaz manai jau nu noteikti! Viņas teikumi paši kūst uz mēles, atstājot patīkamu pēcgaršu.

Hronika, http://vertigagramata.blogspot.com, 31.01.2012.

Lasītāju atsauksmes