Elīna Zālīte: P.K.Kasta un Kristīna Kasta "Nodotā"

2011-08-16

Vēl nekad līdz šim, lasot grāmatu, nebiju jutusies tik atbrīvoti, rotaļīgi, koķeti. Nē, es patiešām nepārspīlēju, mani ļoti piesaista šāda veida lasāmviela, jo tieši tad var ļaut vaļu pikantai fantazēšanai! Rakstniecēm P.K. Kastai & Kristīnai Kastai ir izdevies uzrakstīt seksīgi biedējošu, nervus kutinošu, degsmes pilnu grāmatu. Grāmatu Nodotā izlasīju divdesmit divu stundu laikā, protams, ar visām tējas pauzēm un pusdienu pārtraukumiem, kā jau īstam, veselīgam lasītājam pieklājas.

Joprojām nespēju saprast kā mātei un meitai ir izdevies kopīgi uzrakstīt grāmatu – manuprāt, tas ir gandrīz tikpat grūti kā iet ar puisi uz randiņu un līdzi vēl paņemt mammu.
Par ko tad īsti ir grāmata… Zoja Tumsas namā ir nodzīvojusi vairāk kā trīs mēnešus, šajā laika posmā viņa ir atklājusi savas spējas, kuras viņai ir piešķīrusi vampīru dieviete Nakts. Jaunā vampīru vidusskolas skolniece ir kļuvusi par organizācijas „Tumsas Meitas” jauno vadītāju, tieši tāpēc Zoja ir nolēmusi skolā veikt pārmaiņas.

Zojai nākas piedzīvot nodevību, no kādas, kuru ir apbrīnojusi, kurai ir vēlējusies līdzināties. Tāpēc Zojai palīdz meitene- Afrodīte, kuru visi Zojas draugi ienīda, tagad šī meitene ir viņas glābēja, acis, kas ved uz taisnības ceļa.
Ir tik patīkami lasīt grāmatu, kur lietas un cilvēki tiek saukti īstajos vārdos. Vietām grāmatas valodā izpaužas kaujinieciskums, kas ir visai pārspīlēts un nevajadzīgs, brīžiem man šķita, ka necenzētie vārdi ir lietoti pārāk daudz. Neskatoties uz necenzēto vārdu kalniem grāmatu bija viegli lasīt, gluži kā peldēt pa straumi.

Grāmatas sižets nebija līdz galam pārdomāts, viss tika stiepts un vilkts līdz pēdējam brīdim, kad atkal notika kas interesants. Vietām notikumi bija pat paredzami. Neskatoties uz visu negatīvo, grāmata manu uzmanību nezaudēja.
P.K. Kastas & Kristīnas Kastas romāns bija man kā pielīmēts pie rokām. Vakaros, kad nāca “velc pelīte saldu miegu” laiks, grāmatu sev ietuntulēju blakus, gluži kā zīdaini, negribēju no tās ne pirkstu atlaist!
Kopumā grāmata bija intriģējoša, rotaļīga, tumša, mistiska un tas viss kopumā ar mīlestības pieskaņu.

VĒRTĒJUMS: 9/10

Elīna Zālīte, http://dgpyfrom.wordpress.com, 16.08.11.

Lasītāju atsauksmes