Kristaps Budrevics: Lorena Keita "Eņģeļu nakts"

2011-03-28

Anotācija: Eņģeļu nakts (Fallen) ir bīstami satraucošs un tumšas romantikas caurvīts romāns – aizraujošs trilleris un nepārspējams mīlas stāsts.

Daniels Grigori nez kāpēc šķiet ļoti pazīstams. Noslēpumainais, atturīgais puisis piesaista Lūsijas Praisas uzmanību jau tajā pašā brīdī, kad viņa to ierauga savā pirmajā dienā pāraudzināšanas skolā “Zobens & Krusts” Savanā. Viņš ir vienīgais gaismas stars vietā, kur ir aizliegti mobilie telefoni, pārējie audzēkņi ir jukuši un katru kustību uzmana novērošanas kameras. Vienīgi Danielu galīgi neinteresē Lūsija, un, lai tas būtu pilnīgi skaidrs, puisis no viņas izvairās. Bet viņa nespēj rimties. Daniels meiteni pievelk kā uguns naktstauriņu, un Lūsijai ir jānoskaidro, ko viņš tik izmisīgi grib paturēt noslēpumā… pat ja tāpēc būtu jāmirst.”

Viedoklis: Ne īpaši laimīga meitene iestājas jaunā skolā. Viņa ievēro puisi, kurš neizprotamā kārtā cenšas no jauniņās te izvairīties, te izturas draudzīgi, te atkal naidīgi un noraidoši… Ko gan šis sižets atgādina? Jā! Tieši tā! Šķiet, tuvāko gadu laikā visas fantāzijas žanra grāmatas tiks salīdzinātas vērtētas pēc ļoti augsti uzstādītas latiņas vārda „Krēsla”.

Bet ne velti „Eņģeļu nakts” ir viens no šī brīža grāmatnīcu kases grāvējiem. Romāns brīžiem liek smieties, brīžiem aizmiglo skatienu ar asarām, citu reizi liek sasprindzināt visu nervu sistēmu gaidot cīņu vai sajust uzbudinājumu pirms varoņu romantiskajiem mirkļiem…

Manuprāt, viena no atsauksmēm, kas publicēta grāmatas pirmajās, lapas pusēs ļoti trāpīgi raksturo šo nenoliedzami prātā paliekošo darbu: „Visi, kam ir gana vampīru, var to vietā dabūt eņģeļus…” (Amazon.com)

Vērtīgs citāts: „Tad, kad pasaule, šķiet, ir sagriezusies kājām gaisā, nekas tā nepalīdz nolaisties atpakaļ uz zemes kā manikīrs.”

Rezumējums: Aizraujoša lasāmviela visiem fantāzijas žanra cienītājiem. Grāmata noslēdzas ar pārāk daudziem neatbildētiem jautājumiem, kas lasītājam rada pilnīgu pārliecību par to, ka drīzumā veikalu plauktos jāparādās otrajai „Eņģeļu nakts” daļai.

Kristaps Budrevics, www.jaunietim.lv , 28.03.11.

Lasītāju atsauksmes