Hronika: Rišela Mīda "Vampīru akadēmija, 3. Ēnu pieskāriens"

2013-04-10

Pieļauju, ka lielai daļai no jums vampīri jau ir apnikuši. Tie tagad ir visur. Un visi, kam nav slinkums, par tiem sūdzas. Tomēr nepārsteidzieties ar saviem spriedumiem. Rišela Mīda mums piedāvā nedaudz svaigāku un neparastāklu skatījumu uz, teiksim tā, nedaudz novazāto tēmu.:)

"Ēnu pieskāriens" ir trešā grāmata Rišelas Mīdas "Vampīru akadēmijas" sērijā (ar 1.&2. daļu varat iepazīties šeit). Tā pat kā abas pirmās daļas, arī "Ēnu pieskāriens" ir aizraujoša lasāmviela, ko izlasīsiet no vāka līdz vākam vienā paņēmienā.

Notikumu karuselis turpina griezties. Rozes dzīve nekad nav bijusi viegla. Bet tad, kad liekas, ka ļaunāk jau vairs nevar būt, Rozei sāk rādīties spoki, kas liek viņai pašai apšaubīt savu veselo saprātu. Saikne ar Lisu kļūst spēcīgāka, kas uzliek papildus slodzi viņu draudzībai. Arī attiecības ar Dimitriju kļūst arvien sarežģītākas. Jauni cilvēki, jaunas vietas, jauni pienākumi - vai tam visam maz kādreiz būs gals?

Lai arī no pirmā acu uzmetiena "Ēnu pieskāriens" tāds jauniešu lubenītes variants vien ir, tas patiesībā meklē atbildes uz diezgan nopietniem jautājumism. Vai pienākums stāv pāri visam? Kad jāseko sirdij, un kad veselajam saprātam? Vai mums vienmēr jādomā par citiem? Vai reizi pa reizei tomēr arī pieļaujams veselīgs egoisms? Un vai egoisms vispār var būt veselīgs?

Roze, kā galvenā varone, ir reizē kaitinoša un tajā pašā laikā piesaistoša. Viņai ir spēks (gan garīgs, gan fizisks) un diezgan nepakļāvīgs un spītīgs raksturiņš. Roze ir apveltīta ar veselīgu pašapziņu un pievilcīgu ārieni. Un, protams, viņa vēl ir pusaudze, kas nozīmē tikai vienu - hormonu vētras:) Viņas izaugsme kā varonei un personībai ir jūtama, kas ir liels šīs sērijas pluss. Pamazām Roze pieaug mūsu acu priekšā.

Nobeigumā piebildīšu, ka "Ēnu pieskāriens" ir pieklājīgs sērijas turpinājums, kas, lai arī nepārsteidza, tomēr savu uzdevumu izpildīja, proti, sniedza atpūtu no pelēkās ikdienas, aizvedot noslēpumainajā un maģiskajā Rišelas Mīdas fantāzijas pasaulē. Intresi šī grāmata ir uzkurinājusi, tā kā atliek tikai gaidīt turpinājumu, ko Zvaigzne ABC sola izdot jau šovasar.

Hronika, www.gramatplaukts.lv, 09.04.2013.