Filmas "Hobits" video rullītis (YouTube.com)

2012-07-09

Kādā rudens vakarā 20. gadsimta trīsdesmito gadu sākumā angļu valodas un literatūras profesora Džona Ronalda Ruela Tolkīna bērni izteica vēlēšanos dzirdēt "pavisam jaunu stāstu", un tēvs it kā gluži nejauši iesāka: "Reiz kādā pazemes alā dzīvoja hobits." Kas ir hobits? Stāstītājs arī pats to tobrīd nezināja. Taču tieši šis tēls kļuva par galveno varoni gan lieliskajā bērnu grāmatā "Hobits".

Kādā rudens vakarā 20. gadsimta trīsdesmito gadu sākumā angļu valodas un literatūras profesora Džona Ronalda Ruela Tolkīna bērni izteica vēlēšanos dzirdēt “pavisam jaunu stāstu”, un tēvs it kā gluži nejauši iesāka: “Reiz kādā pazemes alā dzīvoja hobits.” Kas ir hobits? Stāstītājs arī pats to tobrīd nezināja. Taču tieši šis tēls kļuva par galveno varoni gan lieliskajā bērnu grāmatā “Hobits” .

2012. gada nogalē gaidāma filma "Hobbit", bet kamēr gaidam filmas ekranizāciju visās Zvaigzne ABC grāmatnīcās un www.egramatnica.lv  Dž. R. R. Tolkīna grāmatu "Hobits" var iegādāties par lielisku cenu - tikai Ls 3 (iepriekš Ls 8.99).

 

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem