Notiks Ievas Melgalves bērnu grāmatas atvēršanas svētki

2014-09-29

Rudens vakari, kad krēsla pienāk agrāk un sāk sārtoties koku lapas, ir noslēpumu un pasaku laiks. Tas ir laiks, kad gribas klausīties stāstus un pašam piedzīvot brīnumu.

Brīnumu var piedzīvot, lasot vasaras vidū klajā nākušo latviešu rakstnieces Ievas Melgalves   (1981) otro fantāzijas žanra grāmatu “Bulta, Zvaigzne un Laī” , kas stāsta par senām akmens laikmeta ciltīm kādā pasaulē, kur darbojas maģija, laumas ir tikpat īstas, cik cilvēku bērni, bet piedzīvojumu un pārbaudījumu, kā izrādās, netrūkst arī tur. Šī ir grāmata, kas saistīs gan bērnus, gan pieaugušos, jo tēmas, kuras tā risina – draudzība, uzticība, ziedošanās, piederība un pieaugšana – ir tuvas ikvienai paaudzei. Trīs bērni, kurus izraidījusi viņu cilts, dodas dēku pārpilnā ceļojumā pa laumu mežu, lai noskaidrotu gan laumu, gan cilvēku glabātos noslēpumus, bet viņu mērķis ir ne vien atgriezties mājās, bet arī iegūt savus īstos vārdus, kurus saņem tikai tie, kuri ir tos godam nopelnījuši...



Brīnumu var piedzīvot, arī apmeklējot šīs grāmatas atvēršanas svētkus, kas sola daudz neparasta un interesanta. Trešdien, 1. oktobrī plkst. 14.00 gaidām visus bērnus, vecākus un skolotājus Apgāda Zvaigzne ABC prezentāciju zālē K. Valdemāra ielā 6 uz grāmatas "Bulta, Zvaigzne un Laī" atvēršanas svētkiem. Tur iepazīsim jauno grāmatu un tās varoņus, noskaidrosim savus īstos, slepenos vārdus un uzzināsim pavisam īstus laumu meža maģijas noslēpumus, kuros dalīsies akmens laikmeta burvis Ingus Pērkons.

Iesaki draugiem