F&F jaunumi pasaulē

2014-02-12

Viena no visu laiku slavenākajām distopijas žanra grāmatām – Džordža Orvela “1984” – tiks ekranizēta jaunā filmā “Equals”, kas šo klasisko grāmatu attēlos kā romantisku stāstu. Ir zināms, ka galveno lomu filmā atveidos “Krēslas” zvaigzne Kristena Stjuarte. Šī ziņa sabiedrībā izsaukusi sašutuma vilni, jo oriģinālā Orvela grāmata ne tuvu nav salds mīlasstāsts.

Iznākusi Rensoma Rigsa grāmatas “Mis Peregrīnes nams brīnumbērniem” otrā daļa – “Hollow City”. Otrā daļa turpina stāstu no vietas, kur beidzās pirmā grāmata, un tajā lasīsim par Jākoba piedzīvojumiem kopā ar brīnumbērniem un viņu cīņu pret monstriem.

Šausmu žanra lielmeistars Stīvens Kings   paziņojis, ka šī gada jūnijā iznāks viņa jaunākais romāns „Mr. Mercedes”. Romāna darbība risināsies kādā nelielā Midvesternas štata pilsētiņā, kurā valda bezdarbs. Šobrīd pieejamais grāmatas apraksts vēsta, ka grāmatas centrālais notikums būs mēģinājums novērst psihopātisku terora aktu.

Priecīgas ziņas Nīla Geimena   faniem – seriālu veidā tiks ekranizētas vairākas šī autora grāmatas. „Amerikāņu dievu” ekranizēšanas tiesības no HBO ir pārņēmusi kompānija „FremantleMedia”, tomēr šis seriāls vēl ir sākuma tapšanas fāzē, tāpēc nekas vairāk par to zināms pagaidām nav. Arī Geimena grāmata „Anansi dēli” tiks ekranizēta seriāla veidā, un to pārraidīs britu kanāls BBC.
Savukārt Geimena jaunākā grāmata „Okeāns ielas galā” tiks adaptēta radio raidījumam, turklāt jau kopš pagājušā gada klīst baumas, ka šo grāmatu varētu adaptēt filmā un tās režisors būtu Džo Raits, tomēr oficiālas informācijas par šo jautājumu nav.

Šogad uz ekrāniem gaidāmas vairākas lasītāju iemīļotu grāmatu adaptācijas.
Visagrāk varam gaidīt Luisas Lorijas grāmatas „Devējs”


un Veronikas Rotas „Citādie”   ekranizācijas, kuras pie skatītājiem nonāks jau šī gada martā.


Savukārt „Bada spēļu” triloģijas beidzamā grāmata tiks sadalīta divās filmās, no kurām pirmā uz ekrāniem nonāks šogad.



Dž. K. Roulinga , “Harija Potera” sāgas autore nesenā intervijā atzinusi, ka tagad viņa grāmatas beigas rakstītu citādas – viņasprāt Hermionei nevajadzēja precēties ar Ronu, bet gan izvēlēties Hariju, jo viņš būtu piemērotāks gudrajai varonei. Roulinga izteikusies, ka Hermiones un Rona laulība visticamāk beigtos nebūt ne tik skaisti. Arī Hermiones lomas atveidotāja Emma Vatsone piekritusi šim viedoklim un paudusi šaubas par to, vai Rons tiešām spētu Hermioni darīt laimīgu.

Savukārt ārkārtīgi slavenais japāņu rakstnieks Haruki Murakami ar savu jaunāko stāstu pamanījies aizvainot veselas pilsētas iedzīvotājus. Nakatonbetsu pilsētas varasvīri no Murakami pieprasa oficiālu atvainošanos, jo uzskata, ka stāstā iekļautā epizode, kur galvenais varonis pa mašīnas logu izmet izsmēķētu cigareti un nodomā, ka tas varbūt ir kaut kas, ko dara visi Nakatonbetsu iedzīvotāji, ceļ neslavu pilsētai.

Interneta veikals Amazon.com nosaucis 100 grāmatas, kuras būtu jāizlasa katram. Sarakstā iekļauti gan tādi autori kā Kurts Vonnegūts un Rejs Bredberijs , gan grāmatas „Grāmatu zagle” , „1984” , „Mirdzums” , „Devējs” un daudzas citas lieliskas grāmatas.


Informāciju sagatavoja Spīgana ( spigana.wordpress.com)

Lasītāju atsauksmes

Dainis Gžibovskis

2014-02-13 18:16

Nesen lasīju, ka tas par Roulingu esot tikai izrauts no konteksta. Pilnu interviju var izlasīt "Wonderland" žurnālā, kura vies-redaktore ir aktrise Emma Vatsone.
+ Pāris no rakstā ieliktajiem traileriem nav nekādi oficiālie traileri, kā minēts, bet gan "fanmade" traileri, kuri sakombinēti no iepriekšējo filmu fragmentiem – tas par Mockingjay, bet "The Giver" "traileris", ja to tā vispār drīkst saukt, ir kaut kāds amatieru teātris.

Vispār forša ideja par FF ziņām, bet, ja turpmāk arī tādas tiks veidotas, tad tās jāveido rūpīgāk.

Iesaki draugiem