Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Simona Ārnstede (1967) ir diplomēta psiholoģe, kuras debijas romāns “Nepakļāvīgā” ar lieliskiem panākumiem izdots astoņās valstīs un tulkots vairākās valodās. Gan Zviedrijā, gan ārpus tās S. Ārnstedes darbi izpelnījušies neviltotu sieviešu mīlestību, jo viņas radītās varones ir nevaldāmas, pārgalvīgas un apburošas – tādas, kāda klusībā vēlētos būt ikviena romantiska sieviete.

1349. gads, Zviedrijas dienvidi. Karaļa labā roka, drūmais bruņinieks Markuss Jervens, gaida ierodamies sievieti, kas iepriecinās un sasildīs viņu šajā naktī. Taču kareivis atved pavisam citu – jauniņu meiteni, acīmredzami augstdzimušu, turklāt pilnīgi kailu. Tā ir Iliāna, kuras tēvam ir daudz iemeslu ienīst Markusu Jervenu, un beidzamais no tiem – Markuss nejauši noslepkavo viņa dēlu, Iliānas brāli. Draud sākties slaktiņš, taču tas nebūtu pa prātam karalim Magnusam Ēriksonam, kurš ieradies, lai gūtu dienvidu augstmaņu atbalstu.
Karalis, apspriedies ar savu daiļo sieviņu francūzieti Blānšu, pavēl Markusam precēties ar apkaunoto meiteni un samaksāt viņas vecākiem asinsnaudu par dēlu. Lēmums šķiet nepatīkams vienīgi līgavai un līgavainim. Markuss ir visā karaļvalstī pazīstams ar ātro un slepkavīgo dabu, viņu interesē bagātība un slava, nevis sievietes. Savukārt Iliāna... viņai ir pašai savi plāni, un laulības ar Markusu tajos nav paredzētas...

No zviedru valodas tulkojusi Rute Lediņa.


Romāns, kuru var baudīt tikpat kāri kā visgardāko šokolādes gabaliņu...
Aftonbladet

Simonas Ārnstedes vēsturiskie mīlas romāni tik tiešām ir kā spirgta vēsma, kā uzbudinoša ieniršana dziļā pagātnē, nepakļaujoties ne seniem, ne mūsdienu nosacījumiem.
Metro, Stockholm

Ja vēlaties lasīt kaut ko vieglu, – šī ir lieliska grāmata. Romantiskajā literatūrā viduslaiki ir maz apcerēti, un man patīk vēsture. Šis romāns atgādināja Diānas Gabaldones “Svešzemnieci” , īpaši jau galvenie varoņi.
Linda, goodreads.com


Latviešu lasītāju atsauksmes par Simonas Ārnstedes romānu “Nepakļāvīgā”:

Izlasīju vienā dienā! Īsts saldais ēdiens!
Jana Ķirse

Ļoti aizraujoša un aizkustinoša, nevaru vien sagaidīt darba dienas beigas, lai pa ceļam uz mājām un mājās varētu lasīt atkal. Šīs autores darbu es lieku vienā grozā ar Džūditas Maknotas darbiem.
Indra Igaune

Būtiskākais, kas šajā grāmatā piesaista, ir mīlestība, kas šeit jūtami strāvo cauri un pāri visam! Mūžīga un neiznīcināma mīlestība! Tāda, pēc kuras ilgojas katrs no mums.
Iveta Apškrūma

Ļoti patika autores valoda un tas, cik prasmīgi viņa spēj uzburt deviņpadsmitā gadsimta beigu sajūtu – skaistie tērpi, greznās viesības, kā arī sieviešu un vīriešu attiecības. Bet pāri visam – kaisle un neizmērojama mīlestība. Šis ir viens no lieliskākajiem mīlas romāniem, ko nācies lasīt.
Lāsma Skrastiņa

Iesaki draugiem