Apraksts

Jau kopš bērnības Almai Vitakerei piemīt gaišs prāts un neremdināmas zināšanu alkas un viņu vada pastāvīga brīnuma apjauta un dedzīga vēlme aiz ārējām dzīves norisēm izzināt slēpto būtību. Almas tēvs, harismātisks botāniķis un viens no bagātākajiem cilvēkiem Jaunajā pasaulē, audzina meitu greznībā un zinātkārē. Drīz arī Alma kļūst par talantīgu dabaszinātnieci, līdz satiek vīrieti, kuru iemīl un kurš tiecas Almu vest pavisam pretējā virzienā – dievišķā gara un jūtu pasaulē.
“Visu lietu nozīme” ir ievērojams romāns par ievērojamu gadsimtu. Smalki niansētais un aizraujošais stāstījums aizvada lasītāju uz tālām un atšķirīgām zemeslodes vietām – no Londonas uz Peru, Filadelfiju, Taiti, Amsterdamu un vēl tālāk. Šajā garajā ceļā romānu piepilda neaizmirstami un daudzveidīgi tēli, taču pati neaizmirstamākā viņu vidū ir Alma Vitakere – gudra un kaislīga sieviete, kas cenšas sevī apvienot intelektuālo un emocionālo pasauli.
Elizabete Gilberta (Elizabeth Gilbert, dz. 1969) ir pasaules bestselleru “Ēd, lūdzies, mīli” un “Saistības” autore, šie romāni vairākkārt izdoti arī latviešu valodā. 2008. gadā laikraksts Time Magazine Elizabeti Gilbertu ierindoja 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku vidū. Informācija par autori www.elizabethgilbert.com
No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

Publikācijas

Iesaki draugiem