Apraksts

Hloja ir pavisam parasta meitene. Viņai ir pavisam parasta ģimene – mamma, tētis un māsa, taču viņa ir pavisam vientuļa. Hlojai šķiet, ka jaunāko meitu Anabellu māte mīl vairāk un ka nevienam nerūp, ko Hloja domā un jūt. Mamma ir aizņemta ar savu priekšvēlēšanu kampaņu un pūlēm būt smalkai, tētim ir nepatikšanas darbā, bet supertalantīgā, gudrā un skaistā māsa ir sāncense, nevis draudzene.
Bet tad Hloja satiek Smirduļa kungu, vietējo bezpajumtnieku. Jā, viņš mazliet smird, taču ir vienīgais cilvēks, kurš ir laipns pret meiteni. Tāpēc, kad Smirduļa kungam vajadzīga vieta, kur apmesties, Hloja nolemj viņu paslēpt dārza šķūnītī.
Tomēr meitenei nākas uzzināt, ka daži noslēpumi ne pie kā laba neved. Un, ja runājam par noslēpumiem, arī Smirduļa kungam, šķiet, ir kas slēpjams…

Deivids Valjamss ir populārs britu komiķis. Arī Latvijā televīzijas skatītāji un youtube vietnes vērotāji viņu iepazinuši no komēdijšova Little Britain un talantu konkursa Britain’s Got Talent pārraidēm. Valjamsa romāns “Smirduļa kungs” ne par matu neatpaliek no iepriekšējiem smieklīgajiem grāvējiem – “Gangsteromīte” un “Mazais miljardieris”. Britu prese Valjamsu dēvē par jauno Roaldu Dālu un komikas ģēniju. Šie vārdi nebūt nav pārspīlēti, jo autoram izdodas apvienot humoru ar smeldzi, smieklus ar asarām, vieglu izklaidi ar dziļām pārdomām. Bez niecīgākās didaktikas, bez kādām aizdomām, ka rakstnieks mēģina mūs audzināt, Valjamss aizved lasītāju līdz vēlmei kaut ko mainīt savā dzīvē, līdz iespējai ieraudzīt pasauli pavisam citādu nekā līdz šim. Par bērnu un jauniešu literatūras šedevriem atzīti tādi darbi, kurus ar vienlīdz lielu interesi var lasīt arī pieaugušie. “Smirduļa kungs” – tāpat kā “Gangsteromīte” un “Mazais miljardieris” – noteikti aizraus ne tikai bērnus, bet arī vecākus un pat vecvecākus.

Publikācijas

Iesaki draugiem