Apraksts

Divdesmit pirmā gadsimta sieviete vakariņas neiegūst, nogalinot kādu ar milnu. Kopš uguns atklāšanas dzīve ir neatgriezeniski mainījusies, taču mūsdienu sievietes organisms joprojām darbojas pēc tiem pašiem principiem kā viņas slaidajām paleolīta laikmeta māsām. Akmens laikmeta sievietes ēda, lai būtu veselas, spēcīgas un izturīgas, bet nekļuva resnas. Arī mūsdienu sievietes var „atgriezties pie saknēm”, attīrīt organismu, atjaunot hormonu līdzsvaru un sakārtot vielmaiņu. Paleodiēta ir ultramoderna pieeja senai idejai. Tas ir vienkāršs trīs soļu plāns ātrai un noturīgai svara zaudēšanai.

Pirmais solis ir paleodetoksikācija. Tās laikā divās nedēļās, atsakoties no cukura un vienkāršajiem ogļhidrātiem, tiks atveseļots zarnu trakts, likvidēti iekaisumi un no organisma izvadīts liekais šķidrums. Rezultāts: zaudēti 3 kg svara.

Otrā soļa – paleopārstatīšanas – laikā uzturā tiks ieviesti ogļhidrāti, kas sniedz enerģiju, un uzkodas, kas stimulē vielmaiņu. Organismā atjaunosies hormonu līdzsvars un tiks apturēta tauku veidošanās. Rezultāts: katru nedēļu zaudēti 0,5–1 kg tauku.

Trešais solis ir elegantā paleodiēta. Tās laikā jūs iemācīsieties kontrolēt savu vielamiņu, izprotot, cik daudz ogļhidrātu organisms spēj pārstrādāt. Rezultāts: baudīsiet  paleoeleganci, saglabājot savam organismam optimālo tauku proporciju.

Grāmatā ir stāstīts arī par veselīgu, no sintētiskiem ķīmiskiem savienojumiem brīvu dzīvesveidu. Katram no trim soļiem izveidota ēdienkarte un sniegtas arī paleodiētas ēdienu receptes.

Iesaki draugiem