Apraksts

Visiem “Grega dienasgrāmata” faniem!

Džonatans Meress ir iekarojis britu bērnu un tīņu auditorijas mīlestību ar grāmatu sēriju “Normana pasaule”. Autors pats ir bijis arī aktieris, tāpēc viņa grāmatām raksturīgi spraigi un dzīvi dialogi.
Sērijas “Normana pasaule” 1. grāmata ir ieguvusi prestižo balvu Scottish Children’s Book Award.

Normim ir 12 gadu, viņam ir divi mazāki brāļi, un viņa dzīve ir sagriezusies ar kājām gaisā, kopš ģimene dzīvo jaunajā mājā, kas ir daudz mazāka un, pēc Normana domām, – nožēlojamāka. Dzīve ir tik netaisna! Vēl asāk Normis to izjūt, kad ciemos atbrauc neciešamie brīnumbērni – māsīca un brālēns. Tomēr arī brālēna lieliskajā dzīvē ir kāds tumšs noslēpums.

Aizraujošie Normana piedzīvojumi turpinās!

Normis pēkšņi saprata – atkal ir sākusies jauna diena un atkal viņš gluži pliks stāv pie norēķinu kases lielveikalā! Zibsnī fotokameras, un pilnīgi plikais Normans, kurš stratēģiski ir aizsedzies ar lielveikala firmas kakao kraukšķu paku, tiek vests ārā no veikala. Tālumā ieskanas policijas signāltaures gaudošana. Tā kļūst skaļāka un skaļāka!

Normis šausmās uztrūkās no miega. Vai tas ir tikai sapnis? Bet varbūt tā ir zīme? Priekšnojauta? Brīdinājums? Par to nelaimīgo viņa un Maikija fotogrāfiju, kas ir nonākusi nepareizajās rokās un var tikt ievietota feisbukā. Tad jau nākamajā dienā visi būs redzējuši pliko bēbju foto. Visa skola! Tas nu būtu augstākā līmeņa pazemojums. Tādu pazemojumu Normis nenovēlētu pat savam niknākajam ienaidniekam. Pat ne saviem pareizajiem brālēniem un māsīcai...

No angļu valodas tulkojusi Ieva Tarvida.

Iesaki draugiem