Apraksts

Izmēģini šeit!

Ja bruņurupucim ir nepieciešamas 60 sekundes, lai aizrāpotu 12 metrus līdz pludmalei, cik liels ir tā vidējais ātrums? Vai zini, kā viegli atcerēties ātruma aprēķināšanas formulas, izmantojot trijstūri? Kas ir svars, bet kas ir masa? Vai gravitācija ir vienmēr vērsta pret planētas centru? Šis sērijā “Mazā interaktīvā enciklopēdija” izdotais disks “SPĒKS UN ĀTRUMS” ikvienam zinātkārajam interesentam ļaus izprast tādus jēdzienus kā berze, spēki, spiediens, ātrums un svars, kā arī saskatīt to pielietojumu ikdienas situācijās dinamiskā un aizraujošā veidā – vērojot video un animācijas, izspēlējot interaktīvas spēles, pētot un veidojot dažādu procesu simulācijas, kā arī pildot daudzveidīgus uzdevumus. Un tas vēl nav viss – saņem papilduzdevumus par īpaši labu darbu! Materiālu veido šādi temati: “Ātrums”, “Svars”, “Līdzsvaroti un nelīdzsvaroti spēki”, “Berze”, “Spēki un svira” un “Spiediens”.

Šo interaktīvo enciklopēdiju sēriju veido atsevišķi temati, kas ir iekļauti Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajā interaktīvajā mācību materiālā “Dabaszinības 5.-6. klasei 1. daļa” (Zvaigzne ABC, 2012).

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 600 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks.

Vai esi gatavs? Ieslēdz datoru un – aiziet!

Iesaki draugiem