Apraksts

Visiem “Grega dienasgrāmata” faniem!

Džonatans Meress ir iekarojis britu bērnu un tīņu auditorijas mīlestību ar grāmatu sēriju “Normana pasaule”. Autors pats ir bijis arī aktieris, tāpēc viņa grāmatām raksturīgi spraigi un dzīvi dialogi. Nebrīnies, ja Normans, viņa ģimene un draugi tev šķitīs labi pazīstami. Iespējams, arī tu jau mācies skolā, tev ir jaunāks brālis vai māsa un tu labi saproti, cik netaisnīgi reizēm visi pieaugušie pret Normanu (arī tevi?) izturas.

Iepazīsties – tas ir Normans jeb Normis!
Normim ir 12 gadu, viņam ir divi mazāki brāļi, un viņa dzīve ir sagriezusies ar kājām gaisā, kopš ģimene dzīvo jaunajā mājā, kas, pēc Normana domām, izskatās pēc izskaistināta trušu būra, kurā pat kaķi nevarētu aiz astes kārtīgi izšūpināt, kaut arī nojauktu visas sienas un uztaisītu vienu lielu istabu.

“Normis zināja, ka ir ļoti daudz cilvēku, kas atdotu visu, lai tikai viņiem būtu kaut vai vienīgi jumts virs galvas, un ka viņam nevajadzētu būt tik nepateicīgam. Un, ja Normans kādreiz atstāja uz šķīvja kādu neapēstu brokoļa gabaliņu, vecākiem visu laiku tāpēc nevajadzētu kladzināt par bada nomocītiem bērniem Āfrikā, bet viņi tomēr to darīja. Ja jau vecāki par to tā uztraucās, kāpēc tad viņi to kumosu nevarētu iestūķēt biezā aploksnē un aizsūtīt tiem bērniem uz Āfriku?
Galu galā, kā varēja cerēt, ka Normis kādreiz kļūs par pasaules čempionu kalnu riteņbraukšanā, ja viņam jāēd tie debilie brokoļi? Nu jau Normanu sāka pārņemt dusmas. Gaiss ap viņu burtiski sprakšķēja, it kā viņš būtu cilvēks-elektriskais ģenerators...
Viņam bija tāda sajūta, it kā pret viņu būtu nostājusies ne tikai visa zemeslode, bet arī visa pārējā Saules sistēma!”

No angļu valodas tulkojusi Ieva Tarvida.

Iesaki draugiem