Apraksts

Izmēģini šeit!

Vai augi spēj kustēties? Kā augus ietekmē lietus? Kāpēc fotosintēzes process ir tik svarīgs? Vai augi konkurē savā starpā? Kas notiek ar augu, ja tam trūkst barības vielu? Ko nozīmē ilgtspējīga mežizstrāde? Uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem interaktīvā un aizraujošā veidā palīdzēs atbildēt sērijas “Mazā interaktīvā enciklopēdija” disks “Augi”. Ikviens zinātkārais interesents, skatoties animācijas, slaidrādes un simulācijas, kā arī veicot dažādus interaktīvus uzdevumus, varēs paviesoties krāšņajā augu valstī. Materiāls piemērots gan darbam klasē skolotāja vadībā, gan arī darbam mājās patstāvīgi vai kopā ar vecākiem.

Materiālu veido šādi temati: “Klasifikācija”, “Augu iekšējā uzbūve”, “Augu ārējā uzbūve un vairošanās”, “Augu augšana”, “Augu elpošana”, “Fotosintēze un barošanās”, “Fotosintēzi ietekmējošie faktori”, “Veģetatīvā pavairošana”, “Pielāgošanās” un īpaši veidotais temats “Augi Latvijā”.

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 600 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 10, 8.1., 8, 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks.

Vai esi gatavs? Ieslēdz datoru un – aiziet!

Iesaki draugiem