Apraksts

Guna Rukšāne ir pazīstama dārzkope, kura izgājusi “mācekļa gadus” sava vīra, izcilā selekcionāra Jāņa Rukšāna dārzā. Viņa ir izveidojusi vairākus dārza augu katalogus – par ūdensrozēm, hostām, miķelītēm... –, rakstījusi žurnālam “Dārzs un Drava”, iesaistījusies skaistāko lauku sētu konkursu vērtēšanas komisijās. Viņa ir sarakstījusi vairākas grāmatas, arī “Dārznieks un revolucionārs” (2006) par Jāņa Rukšāna dzīvi. Kopš 2010. gada dārzu apskatei tiek rīkotas atvērto durvju dienas gan Gunas Rukšānes “Jaunrūjās” Raiskuma pagastā, gan Jāņa Rukšāna “Vecpulkās” Stalbes pagastā.

Dārzs vienmēr ir miera, harmonijas un prieka oāze pretstatā dzīves un sadzīves kņadai. Dārzs nekad nepieviļ, tas nepieprasa nedalītu uzmanību, tas pacietīgi gaida savu veidotāju, kopēju un apbrīnotāju.
Es nāku pie Jums ar sava sirdsdārza grāmatu, kuras lappusēs būs gan mana pieredze, gan pārdomas, gan gluži praktiski padomi. Tajā ziedēs manas mīļās puķes, dziedās putni un čalos ūdens.
Zaļā pasaule var plaukt jebkur – lauku sētā, privātmājas ierobežotajā platībā vai balkona puķu kastē. Tai nepieciešami vien augus mīloši cilvēki, nedaudz zemes, papilnam gaismas, un pretim Jūs saņemsit veselību un neviltotu zieda smaidu. Par to tad arī ir šī grāmata. Lai mums kopā izdodas!
Guna Rukšāne

Iesaki draugiem