Apraksts

Džeronīmo Stiltons ir ļoti talantīgs, inteliģents, darbspējīgs un uzņēmīgs grauzējs. Viņš ir dzimis Pelēnijā (Peļu salā), ieguvis maģistra grādu grauzēju literatūras peloloģijā un salīdzinošās arheopelotikas filozofijā. Stiltons vada nozīmīgāko Pelēnijas avīzi “Grauzēja Balss”. Viņš saņēmis daudzus apbalvojumus, to vidū Pelicera prēmiju par sensacionālo darbu “Pazudušo dārgumu noslēpums”. Viņa grāmatas tulkotas 42 valodās, Itālijā pārdotas 26 miljonu lielā metienā, bet pasaulē – 85 miljonu tirāžā! Un beidzot viņa grāmatas, kas spēj aizkustināt tāpat kā vissaldākie sieriņi, aizraut kā viskārdinošākās picas smarža un ir nepārspējami asprātīgas, ir pieejamas arī latviešu valodā! Pats autors par saviem stāstiem saka: “Tie ir vienkārši lieliski, Džeronīmo Stiltona godavārds!”

“Nostrapelus bija paredzējis visu, pat pasaules gala datumu! Es gribēju publicēt viņa manuskriptu, bet Pelfurtē Grāmatu gadatirgus laikā atgadījās kas pilnīgi neiedomājams...” /Džeronīmo Stiltons/

Katrs sevi cienošs izdevējs apmeklē Pelfurtes Grāmatu gadatirgu. Ne tikai Stiltons, arī viņa tiešā konkurente nejaukā, bezkaunīgā Sallija Rasmusena. Nevienam normālam grauzējam ne sapņos nerādās, ar kādiem līdzekļiem Sallija gatava cīnīties par savu peļņu. Taču ļauniem nodomiem lemts nepiepildīties, un Sallija pati iekrīt tai bedrē, ko rakusi Stiltonam.

Iesaki draugiem