Apraksts

Džeronīmo Stiltons ir ļoti talantīgs, inteliģents, darbspējīgs un uzņēmīgs grauzējs. Viņš ir dzimis Pelēnijā (Peļu salā), ieguvis maģistra grādu grauzēju literatūras peloloģijā un salīdzinošās arheopelotikas filozofijā. Stiltons vada nozīmīgāko Pelēnijas avīzi “Grauzēja Balss”. Viņš saņēmis daudzus apbalvojumus, to vidū Pelicera prēmiju par sensacionālo darbu “Pazudušo dārgumu noslēpums”. Viņa grāmatas tulkotas 42 valodās, Itālijā pārdotas 26 miljonu lielā metienā, bet pasaulē – 85 miljonu tirāžā! Un beidzot viņa grāmatas, kas spēj aizkustināt tāpat kā vissaldākie sieriņi, aizraut kā viskārdinošākās picas smarža un ir nepārspējami asprātīgas, ir pieejamas arī latviešu valodā! Pats autors par saviem stāstiem saka: “Tie ir vienkārši lieliski, Džeronīmo Stiltona godavārds!”

“Es neciešu ceļojumus. Kā tas nākas, ka esmu nokļuvis Pelistānā, kur valda četrdesmit grādu sals? Labāk pajautājiet to manam vectēvam Vilhelmam Virmulim, kuru dēvē arī par Tanku...” /Džeronīmo Stiltons/

Džeronīmo Stiltona vectēvs ir ieņēmis galvā izdot tūrisma ceļvedi par zemi, kuru līdz šim neviens nav tūristiem ieteicis kā ceļojuma galamērķi. Džeronīmo neizdodas vectēvu pārliecināt, ka iecere lemta neveiksmei. Kad šķiet, ka izpētes brauciens sagādājis vairāk vilšanos nekā atklājumu, notiek pavērsiens, un Stiltonam rodas ģeniāla Radošā Doma. Jo viņš ir tāds tips – īsta grauzēja prototips!

Iesaki draugiem