Apraksts

Bezkrāsu Cukuru Tadzaki ir dīvaina pagātne un tukša nākotne. Brīdī, kad sastopamies ar jauno vīrieti, viņš mēģina vienlaikus lūkoties abos šajos virzienos un tādējādi atrast sevi šodienā. Cukuru ir 36 gadus vecs, veselīgs vīrietis, inženieris, kurš būvē un atjauno dzelzceļa stacijas. Reiz Cukuru Tadzaki ir bijis piederīgs, viņam ir bijuši draugi, mērķis un “vieta, kur atgriezties”, taču jau kādu laiku viņa dzīve ir bez krāsas un satura – un viņš beidzot mēģina noskaidrot tā iemeslu.
Mūzika, sarunas un pārdomas, atmiņas, kas savijušās ar nākotnes pieredzējumiem, realitāte, kura nemanāmi pāriet sapņos un atkal atgriežas atpakaļ sākumpunktā: tas ir ceļš, pa kuru jānoiet ikvienam. Pašam. Ļaujoties Haruki Murakami plūstošajam stāstījumam, ir viegli pārvarēt laika un telpas barjeras, un šis literārais ceļošanas veids ir viens no iemesliem, kāpēc Murakami darbi valdzina dažādu paaudžu lasītājus.

Haruki Murakami (1949) ir spilgtākais un pamanāmākais no mūsdienu japāņu rakstniekiem. Viņa grāmatas drukā miljoniem eksemplāru metienos. Gan dzimtajā Japānā, gan citās valstīs Murakami ir fanu klubi, un – pats zīmīgākais – tajos runā nevis par viņu, bet par katru viņa jauno grāmatu. Ar katru gadu Murakami kults pieņemas spēkā – un katrs jaunais romāns pulcē arvien jaunus rakstnieka sekotājus.

No japāņu valodas tulkojusi Ingūna Beķere.


Haruki Murakami savā vienkāršajā, bet elegantajā rakstības stilā radījis cerības un drosmes piesātinātu stāstu par Cukuru Tadzaki, kurš cenšas atklāt savas pagātnes noslēpumu.
Stylist

“Bezkrāsu Cukuru Tadzaki un viņa svētceļnieka gadi” ir romāns gan jaunam, gan pieredzējušam lasītājam. Tas atklāj vēl kādu Haruki Murakami personības šķautni, kuru nemaz nav tik viegli aprakstīt. Neglābjami stūrgalvīgs, divdomīgs  autors, kurš drosmīgi virzās uz jaunu brieduma līmeni.
New York Times

Bagātīgs un  pat brīnišķīgs literārs darbs. Patiess un pārliecinošs stāsts.
Spectator

Haruki Murakami savā prozā saplūdina vienkāršību un dziļumu, radot harmonisku naivuma un izsmalcinātības savienojumu.
Independent

Iesaki draugiem