Apraksts

Pazīstamais dienliliju audzētājs un mājas vīndaris Varis Baņģieris grāmatā “Ekoloģisks mājas vīns” sniedz pamatzināšanas topošajiem vīndariem un dalās paša pieredzē.
Grāmatā uzzināsiet
• kāds inventārs nepieciešams vīna raudzēšanai
• kādas higiēnas prasības jāievēro, darot vīnu
• kā sagatavojami augļi un ogas, lai iegūtu augstvērtīgu sulu un kvalitatīvu vīnu
• kas var kaitēt rūgšanai un kā to novērst
• par vīna saldināšanu, izturēšanu un dzidrināšanu
• par vīna pildīšanu pudelēs un pudeļu noformēšanu
Tajā atradīsiet gan tradicionālas, gan arī neparastas mājas vīnu receptes. Ja vēlaties pārsteigt sevi, mājiniekus vai draugus, izmēģiniet pagatavot, piemēram, ceriņu, vīgriežu, piparmētru, ķirbju vai tomātu vīnu. Interesanta garša ir garantēta!
Autors ir vadījis izdevniecības Santa meistarklases mājas vīndariem un labprāt sniedz padomus gan vīna darīšanas, gan dienliliju audzēšanas entuziastiem savā dārzā Talsu novada Laucienes pagasta “Mierlaukos”.

Iesaki draugiem