Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Lidostā nejauši sastopas ķirurgs Bens un žurnāliste Ešlija. Atcelts reiss draud izjaukt svarīgus plānus – Benu gaida pacienti, bet Ešlija steidzas uz savām kāzām. Tāpēc, kad niecīgas lidmašīnas pilots piekrīt vest divus pasažierus uz Denveru, abiem tas šķiet lielisks risinājums.

Tad notiek neiedomājamais: lidmašīna nogāžas Klinšu kalnos, bet Bens un Ešlija izglābjas par mata tiesu. Ešlijai ir lauzta kāja, arī Bens avārijā ir stipri cietis. Pats briesmīgākais ir tas, ka mežonīgajā kalnu apvidū nav cilvēku, turklāt neviens uz pasaules neiedomāsies viņus meklēt šeit! Kalnos valda ziema, apkārtne ir nepazīstama, ēdiena nav, avārijas signālierīce ir sasista, un vienīgā iespēja, kā nesajukt prātā aiz bezcerības, ir atmiņas par mīļajiem tur, tālajā civilizētajā pasaulē. Ešlija var tikai gulēt, bet Bens uzņemas rūpes par visu. Viņš mēģina medīt un zvejot, rast pajumti un, pats galvenais, izdomāt, kā abi varētu no šejienes izkļūt dzīvi. Ik vakaru Bens diktofonā ierunā vēstuli sievai, bet Ešlija slepus klausās un apbrīno Bena spēju mīlēt. Vai Vinss tā mīl viņu? Vai viņa mīl Vinsu, vīrieti, ar kuru ir saderināta? Mēnesis, ko Ešlija pavada kopā ar Benu, ik dienu atkarojot Pirmatnībai, ik dienu pārvarot vājumu, sāpes un ciešanas, abus satuvina, un izglābšanās nes ne vien prieku un atvieglojumu, bet arī smeldzi. Un tad viņi vēlreiz uzmeklē viens otru...

Maigs, saviļņojošs un valdzinošs mīlestības romāns. Tas ļauj noticēt vecmodīgi īstām jūtām un mīlestības varenībai.
The Examiner

Čārlzs Mārtins (1969) dzīvo Džeksonvilā Floridā. Viņš ir vairāku romānu autors, aktīvs blogeris un brīvajā laikā nodarbojas ar loka šaušanu un tekvondo. Autora mājaslapa: charlesmartinbooks.com.

No angļu valodas tulkojusi Ilze Jansone.


Stāstnieka meistarstiķis ir prasme saplūdināt varoņu un lasītāju dvēseles un dzīves tā, lai robeža izzustu. Čārlzam Mārtinam tas izdodas pilnā mērā!
P. C. Henry, New York Times bestselleru autore

“Kalns starp mums” ir grāmata, kuru jūs vēlēsieties cieši apskaut un paturēt savā tuvumā vienmēr.
Examiner

Man ļoti patika romāns “Kalns starp mums” – lieliska valoda, apbrīnas cienīga galvenā varone un ārkārtīgi spēcīgs un morāli izturēts galvenais varonis. Es pilnīgi sajutu sniegu, ledu un aukstumu kopā ar grāmatas varoņiem, un visvairāk man patika, ka autors pret saviem varoņiem un arī lasītājiem izturas ar cieņu: no sarežģītās situācijas Benam un Ešlijai jāizkļūst pašu spēkiem, nevis kā lubenēs visu atrisina kāda “sagadīšanās”.
Žaklīna, goodreads.com

Romānu var pieskaitīt pie viegli lasāmās literatūras, jo darbība notiek raiti, autors veikli uztur spriedzi, taču tā īstenā vērtība ir emocijas – gan varoņu starpā, gan tās, ko izjutu lasot. Čārlzs Mārtins ir mans atklājums literatūrā, un es ar nepacietību gaidu viņa nākamo grāmatu.
Daniela, goodreads.com

Sacīšu godīgi: pat tad, ja esat stingri nolēmis mūžā izlasīt ne vairāk par vienu grāmatu, es tiešām ieteiktu romānu “Kalns starp mums”!
Vendija, goodreads.com

Iesaki draugiem