Apraksts

Toms ar savu labāko draugu nodibinājuši mūzikas grupu, ko dēvē satriecoši stilīgā vārdā – “Zombijsuņi”. Mēģinājumos sokas aizvien labāk, sevišķi, kad abiem zēniem pievienojas lielisks bundzinieks. Pavisam drīz tiek izziņots pirmais koncerts. Līdz pēdējam brīdim puiši nezina pasākuma norises vietu, koncerta organizētājs (kurš turklāt ir Toma vectēvs) tikai atklāj, ka publika ir īsteni “Zombijsuņu” fani.
Dzīve jau nevar sastāvēt tikai no muzicēšanas, protams, ir arī jāiet skolā, un atkal Tomam nākas meklēt aizbildinājumus neizpildītiem mājasdarbiem, radīt jaunus māsas Dīlijas kaitināšanas veidus un pat izgudrot ģeniālu paņēmienu, kā pieķert kādu nekaunīgu blēdi.

Toma Geitsa otrais vēstījums par savu aizraujošo dzīvi atkal ir izdevies tik asprātīgs, raibs, izklaidējošs, uzjautrinošs un aizkustinošs vienlaikus, ka noteikti patiks ne vien Toma vecuma zēniem un meitenēm, bet arī viņu vecākiem un skolotājiem.

Britu rakstniece Liza Pīčone par grāmatu “Toma Geitss. Asprātīgi aizbildinājumi un citas labas lietas” saņēmusi vairākas prestižas balvas, arī Roalda Dāla Funny Prize.

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

Iesaki draugiem