Apraksts

Austriešu rakstniece Zuzanna Kubelka raksta burvīgas grāmatas, kurās caur dzirkstošu humoru un pašironiju mudina ikvienu sievieti novērtēt savu potenciālu un nebīstoties ņemt no dzīves to, ko vēlas. Viņas romāni “Ofēlija mācās peldēt”, “Kundze būs mājās vēlāk”, “Mimī otrais pavasaris”, “Pils iemītniece meklē princi” un “Korsete pušu” ir tulkoti 29 valodās un sajūsminājuši arī latviešu lasītājas.

Sapņu prinči mēdz būt dažādi, un Kitijai Valentīnai ir ticis lieliskākais no tiem: Klifs, slavens žurnālists, bagāts kā Krēzs, šarmants, valdzinošs un neatvairāms. Viņi ceļo, apmetas lepnākajās viesnīcās, iepazīstas ar slavenībām un izbauda ik kopīgo mirkli. Kitija ir kā septītajās debesīs!
Klifa vienīgais trūkums ir tas, ka viņš pagaidām ir precējies, bet Kitija zina, ka mīļotais drīz šķirsies. Viņš to ir apsolījis. Šķiršanās gan iestrēgst, un pamazām atklājas, ka Klifa trūkumu sarakstu varētu papildināt. Sākas manipulācijas un spēlītes, Klifs mēģina padarīt Kitiju atkarīgu emocionāli, seksuāli un finansiāli – nogriežot visus iespējamos atkāpšanās ceļus, savukārt Kitija mēģina kļūt par vienīgo sievieti viņa dzīvē un vienlaikus saglabāt savu “es”.

Aizraujošs, ironisks un patiess romāns par postošu kaisli, mīlestības visspēcību, meliem un cerību – vēl jo interesantāks tāpēc, ka Kitijā skaidri ieraugāmi pašas Zuzannas Kubelkas vaibsti.

“Šis ir romāns, kuru vajadzētu izlasīt ikvienai sievietei, – tas smīdina, kaitina, plosa un atkal smīdina, patiesi un neizskaistināti līdz vissīkākajām detaļām izzīmējot neveselīgas attiecības, to kāpumus un kritumus.
Tieši detaļas ir tās, kas ļauj labāk izprast sievietes, kuras šādās attiecībās pavada daudzus gadus, – un vienlaikus sniedz cerību un apsolījumu, ka laimīgas beigas ir iespējamas.
Izlasi pati un uzdāvini šo romānu kādai, kam tas varētu noderēt!”
Kristīne Ilziņa, Apgāda Zvaigzne ABC projektu vadītāja.

No vācu valodas tulkojusi Irēna Gransberga.

Publikācijas

Iesaki draugiem