Apraksts

Dons Tilmans precas.
Viņš tikai pagaidām nezina, ar ko.
Šo problēmu sola atrisināt projekts “Sieva”. Dons ir izstrādājis sešpadsmit lappuses garu anketu, ar kuras palīdzību atrast ideālo partneri. Viņa nekādā gadījumā nebūs bārmene, nesmēķēs, nedzers un nekad neko nenokavēs.
Rozijai Džārmenai visas šīs īpašības piemīt. Piedevām viņa ir temperamentīga, gudra un skaista. Viņa patlaban arī meklē kādu cilvēku – proti, cenšas noskaidrot, kas bijis viņas bioloģiskais tēvs. Šajos meklējumos viņai var palīdzēt Dons – jo viņš ir ģenētikas profesors.
Strādājot pie projekta “Sieva”, Dons uzzina gluži negaidītus faktus. Kāpēc ausu ļipiņu garums neliecina par seksuālo pievilcību. Kāpēc Ņujorkā saldējums garšo citādi. Kāpēc viņa dzīvē pirmajam randiņam nekad nav sekojis otrais. Un kāpēc, par spīti visiem zinātniski pamatotajiem centieniem, tu nespēj atrast mīlestību: mīlestība atrod tevi.

“Apburoša grāmata, kas liek smieties un sasilda sirdi. Īsta pērle.”
Meriena Kīza, īru rakstniece

Greiems Simsions ir īso stāstu, lugu, scenāriju un divu informātikas grāmatu autors. Viņš ir dzimis Jaunzēlandē, dzīvo Melburnā, Austrālijā. “Projekts “Rozija”” ir viņa pirmais romāns, kas 2012. gadā ieguvis Viktorijas štata Literārās debijas balvu nepublicētiem manuskriptiem un strauji kļuvis par globālu fenomenu; tas tulkots vairāk nekā 30 valodās.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Tik oriģināla pasaule, tik aizraujošs sižets, ka diez vai jūs nocietīsieties, nelasījuši visu nakti. Lasiet šo brīnišķīgo romānu tūlīt, šajā laikmetā, kurā tas dzīvo.
Adriana Trigiani, amerikāņu rakstniece

“Projekts “Rozija”” ir tik labi un godīgi izstāstīts mīlas romāns, kādu nebiju lasījusi jau ļoti sen.
Kristina Hanna, amerikāņu rakstniece

Šī gudrā un asprātīgā grāmata apbūra mani uzreiz. Profesors Tilmans ir ļoti savāds romantiskais varonis, toties drosmīgs un krietns, un viņa meklējumi, cenšoties atrast sev sievu, pierāda, ka mīlestība vienmēr uzvar racionālo prātu.
Megija Šipsteda, amerikāņu rakstniece

Romāna galvenais varonis profesors Dons Tilmans ir ģenētikas pasniedzējs un cieš no Aspergera sindroma, pats to neapzinādamies. Viņš izprot cilvēku izturēšanos burtiski, nespēdams saskatīt emocionālos smalkumus, un tas ir pamatā romāna dramatiskajai spriedzei. Dona centieni izprast sevi un citus padara viņa stāstījumu universālu – šeit tiek meklēta atbilde uz jautājumu, kā apvienot loģiku un emocijas, prātu un sirdi, cita cilvēka dzīvi ar savējo.
The Observer

Lai gan šajā brīnišķīgajā romānā ir daudz smieklīgu epizožu, “Projekts “Rozija”” nopietni apcer mūsu vajadzību pēc sabiedrības un identitātes. Dons Tilmans, neveiklais un mulsais stāstītājs, reizē ir pievilcīgs un apburošs.
Džons Boins, īru rakstnieks

Greiems Simsions ir radījis neaizmirstamu, apburošu un daiļliteratūrā unikālu tēlu. Dons Tilmans uzcītīgi, reizēm ļoti smieklīgi, bet kopumā bezgala nopietni cenšas ar loģikas palīdzību izprast to, kas ir absolūti neloģisks – mīlestību. Lasot grāmatu “Projekts “Rozija””, es ik lappusē uzgavilēju Donam. Esmu līdz ausīm iemīlējusies šajā grāmatā! Ticiet man, tajā iemīlēsieties arī jūs.
Lisa Dženova, amerikāņu rakstniece

Publikācijas

Iesaki draugiem