Apraksts

Džefs ir dzīves paguris britu četrdesmitgadnieks, žurnālists, kuram darba uzdevumā jādodas uz kārtējo Venēcijas biennāli. Viņa ikdienai piederas ielūgumi uz mežonīgām ballītēm un izstāžu atklāšanām, niekošanās ar baudvielām, tikšanās ar slavenībām. Nepelnīti un negaidīti Džefs Venēcijā saņem likteņa balvu: mīlestību. Ko ar to iesākt?

Varanasi Indijā – cita pilsēta, jauns norīkojums. Turp nāves atpestītājas gaidās dodas ikviens hinduists, kurš var to atļauties, lai caur Gangas svētajiem ūdeņiem sasniegtu Mūžību. Kūp mirušo sārti, muzikanti spēlē rāgas, rikšas uzmācas tūristiem, govis klimst ap tempļiem, un vienīgā vieta, kur meklēt klusumu, ir sevī pašā. Īstā pilsēta nīgram un ciniskam britu vecpuisim, vai ne?

Smalks, spilgts un priecīgi ironisks romāns.
Vērīgs un asprātīgs. Ass. Baudkārs un straujš, tas tēlotā rāmumā vadā varoni un lasītāju pa krāsainā glāzē sabangotiem dzīves ūdeņiem un tad negaidīti iegremdē tajos...

Džefs Daiers (Geoff Dyer) – britu rakstnieks, divpadsmit literāru prēmiju laureāts. Viņa populārākais romāns “Džefs Venēcijā, nāve Varanasi” izdots ASV, Lielbritānijā, Kanādā, Indijā, Francijā, Itālijā un Spānijā, tas raisījis diskusijas un izpelnījies neticīgus, mulsus smiekliņus... Jo ir pierasts – smalkā literatūra ir grūti lasāma, bet viegli lasāmā nav smalka. Džefs Daiers uzspridzina šo viedokli (un vēl daudzus citus piedevām).

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.


Džefs Daiers ir kas vairāk par kulta rakstnieku – viņš ir kā vīruss, kas pārņem savā varā visu jūsu organismu. Līdz sāpēm uzjautrinošs, smalks novērotājs, žilbinošs stāstnieks.
Spectator

Dž. Daiers mūs iepriecina, radot grāmatas, kas ir unikālas kā atslēgas. Oriģinālas, uzrunājošas. Piesātinātas ar brīnišķīgiem aprakstiem un vienlaikus dzēlīgas un izklaidējošas.
The New Yorker

Romāns “Džefs Venēcijā, nāve Varanasi” ir kā fascinējoša, ik pa brīdim nepiedienīgi jautra meditācija par mīlu un mākslu, dzīvi un mūziku, nāvi un banāniem... un tas viss vērojams Venēcijas un Varanasi dubultspogulī.
Džošua Feriss, rakstnieks

Pretēji visu paredzējumiem – ieskaitot arī Džefa paša – “Džefs Venēcijā, nāve Varanasi” ir mīlas stāsts. Stāsts par neizskaidrojamu jūtu ķīmiju, divu cilvēku savstarpējo pieķeršanos un kaisli; par to mistisko laimes izjūtu, kuru cilvēks var sasniegt, esot tālu projām no mājām un negaidīti sastopot kādu, ar kuru saskaņa rodas vienā mirklī.
The Independent

Lieliskā angļu rakstnieka līdz šim labākais sniegums!
Sunday Telegraph

Iesaki draugiem