Apraksts

Sensacionālā romāna “Būda” autora otrais darbs.

Egocentriskais multimiljonārs Antonijs Spensers pēc asinsizplūduma smadzenēs nonāk komā – un “atmostas” sirreālā pasaulē, dzīvā ainavā, kas atspoguļo viņa zemes mūžu ar visiem postījumiem un zaudējumiem. Viņš sastop cilvēkus, kurus uzskata par savas zemapziņas projekcijām, to vidū arī vīrieti, kurš dēvējas par Jēzu. Dvēseles izmisumā Antonijs lūdz otru iespēju dzīvot un drīkst atgriezties uz zemes, lai vērstu par labu savas kļūdas. Tiesa gan, pasauli viņš tagad redz ar citu cilvēku acīm un dalās viņu pieredzē un emocijās. Katrs viņa pieredzējums ir citāds un savā veidā palīdz tuvoties glābiņam. Antonijam ir piešķirta īpaša dāvana: viņš var izdziedēt kādu cilvēku. Tikai vienu. Un var izvēlēties arī pats sevi...

Viljama Pola Janga (William Paul Young) pirmais romāns “Būda” ar vairāk nekā 20 miljoniem pārdotu eksemplāru kļuva par vienu no visvairāk lasītajām grāmatām pasaulē. Darbs radās kā dāvana Jangu bērniem Ziemassvētkos. “Krustceles” ir viņa otrais romāns, un lasītāji ir to nepacietīgi gaidījuši. V.P. Jangs ir dzimis Kanādā, audzis misionāru ģimenē Papua-Jaungvinejā, ilgus gadus darbojies kristīgā draudzē. Kopā ar sievu, sešiem bērniem un trim mazbērniem viņš dzīvo Oregonā, ASV.

No angļu valodas tulkojis Fēlikss Švarcs.


No lasītāju atsaucēm: www.goodreads.com

“Krustceles” – Pola Janga otrā grāmata pēc pārsteidzošā bestsellera “Būda” – ir neticami daudzslāņaina un ambicioza grāmata, kas jālasa lēnām, rūpīgi un līdzdomājot, vislabāk arī turot pa rokai piezīmju bloknotu.
Anna Batimora

Pat nezinu, ar ko sākt. Droši vien ar to, ka, sācis lasīt, vairs nespēju nolikt šo grāmatu malā. Pēdējā laikā esmu daudz lasījis teoloģisku literatūru, tāpēc man bija viegli fokusēties uz detaļām un nesteigties. Taču es nespēju piespiest sevi lasīt tikai pa vienai nodaļai un jau pirmajā dienā izlasīju 75% no visas grāmatas. Neesmu lasījis “Būdu”, bet tagad izlasīšu arī to, jo “Krustceles” ir tik lieliski uzrakstītas. Jangs prot atainot Dieva sirdi tik skaistā gleznā, ka tas atgādina K. S. Lūisu, kura ietekme šeit ir acīm redzama.
Deivids Māršals

Stāsts par Dieva bezgalīgo mīlestību un par to, ka pagātne var iekalt mūsu sirdi važās, kuras liedz mums pieņemt žēlsirdību, mīlestību un attiecības. Šajā grāmatā es atradu daudzas garīgas patiesības un spilgtu vēstījumu par to, kā caur mīlestību ir sasniedzama piedošana.
Terēza Glenna

Lasot šo grāmatu, bija bieži jāapstājas un jāpadomā par lasīto. Iesaku šo grāmatu visiem. Tās varoņi ir izteiksmīgi un dzīvi, un viņiem ir tādi paši jautājumi un emocijas, kādas savu reizi gadās mums visiem. Kaut arī veltīta nopietnai garīgai pieredzei, grāmata ir aizraujoša un nebūt neatgādina sprediķi.
Šerija Ledeta

“Krustcelēs” ir runa par izvēlēm, kas mums jāizdara ik dienu, par attiecībām, ko veidojam, un par mūsu personisko attieksmi pret Dievu. Garīgajā ceļojumā, ko veic grāmatas varonis, ikviens no mums var atrast kaut ko svarīgu sev un justies pateicīgs par atgādinājumu, cik dārga dāvana ir dzīve.
Bekija Kantrela

Grāmata uzdod jautājumu: ja tev būtu iespēja, ko tu glābtu – sevi vai citu? Nobeigums ideāli atbild uz šo jautājumu. [..] Autors uzrunā manu sirdi un dvēseli. Viņš ir pārcietis smagu personisku zaudējumu tāpat kā es.
Pola Nelsone

Nešaubos, ka ikviena lasītāja vērtējums par šo grāmatu balstīsies uz viņa paša dzīves pieredzi, taču mani tā dziļi saviļņoja un bija svarīga man personiski. Pagātne ir cirtusi man sāpīgas brūces, tāpēc šī grāmata man likās skaista, izpratnes pilna, un, lasot to, acīs ne vienu reizi vien sariesās asaras. Šī ir viena no tām grāmatām, par kurām gribas sacīt: esmu pateicīgs, ka to kāds sarakstījis.
Robijs Šaks

Tā ir lieliski uzrakstīta un ļoti nozīmīga grāmata par spilgtu pieredzi laikposmā starp veco un jauno dzīvi. Tā patiesi mudina lasītāju padomāt par viņa paša dzīves pieredzi, par pasaules redzējumu, attiecībām ar citiem un par savām īpašībām, ko veidojušas noteiktas izvēles mūža gaitā.
Dans Reinganss

Iesaki draugiem