Apraksts

ANNA EMERSONE ir trīsdesmit gadus veca angļu valodas skolotāja, kas ilgojas pēc pārmaiņām dzīvē, un viņa ar prieku izmanto iespēju pavadīt vasaru tropu salā, pasniedzot privātstundas sešpadsmitgadīgajam Tīdžejam.
TĪDŽEJS KELAHANS nekur negrib braukt, bet vecāki uzstāj, ka vasara jāpavada Maldīvu salās un jāapgūst skolā iekavētās mācības.
Anna un Tīdžejs iekāpj privātajā lidmašīnā, lai dotos uz Kelahanu vasaras māju, bet, lidojot pāri Maldīvu tūkstoš divsimt salām, notiek neiedomājamais: lidmašīna avarē haizivju pārpilnos ūdeņos. Tikuši līdz krastam, viņi atklāj, ka sala ir neapdzīvota. Pirmā doma ir par izdzīvošanu, bet paiet dienas un mēneši un abi pamazām apjauš, ka glābēju nebūs. Anna un Tīdžejs tiek uzskatīti par mirušiem, un viņu turpmāko dzīvi iegrožos mazā saliņa. Izdzīvošana ekstremālos apstākļos gūst jaunu pavērsienu, kad strauji augošais Tīdžejs atskārš Annas pievilcību – un arī Annai puisis nav vienaldzīgs.

Kad Treisija Gērvisa-Greivsa uzrakstīja romānu “Uz salas”, izdevēji manuskriptu atraidīja. Autore nenobijās, izdeva romānu e-versijā, un notika neticamais: cilvēki to pirka, lasīja un ieteica cits citam. Drīz vien par šo interneta fenomenu ieinteresējās arī lielie izdevēji un grāmata iznāca papīra formātā, kļūstot par The New York Times bestselleru.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.


“Uz salas” ir gudrs, aizraujošs stāsts. Tēli mitīs jūsu domās vēl ilgi pēc pēdējās lappuses izlasīšanas.
Meira Pentermena, romāna Firefly Beach autore

Annas un Tīdžeja attiecības ir mīļas un seksīgas, un pavisam īstas… Iedomāties viņu vecuma starpību nebija ne šokējoši, ne neticami. Saikne, kas rodas grūtībās, ir cieša un stipra. Grāmata patika arī romantiķei manī.
Cricket, Mostly Fantasy

Romānam “Uz salas” ir ļoti riskants sižets. Nav daudz autoru, kas spētu šādu sižetu labi pasniegt. T. Gērvisas-Greivsas burvīgais stils un lieliski izstrādātie tēli padara grāmatu par to, kas tā ir – fenomenāls romantisks romāns pieaugušajiem.
Reading, Eating, and Dreaming

Lasiet un iemīliet šo grāmatu. Tas tiešām ir pavisam vienkārši. Nav iespējams neiemīlēt varoņus un nejust Treisijas stila valdzinājumu.
Goodreads.com

Šī grāmata ir tik labi uzrakstīta, ka negribas to nolikt malā, – jau no paša sākuma aizraujies ar sižetu un jūti saikni ar varoņiem.
Aestas, blogere

Iesaki draugiem