Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books
Jusi Adlers-Olsens (Jussi Adler-Olsen, dz. 1950), dāņu rakstnieks, kura radītie detektīvromāni strauji nokļuva bestselleru sarakstos gan Dānijā, gan citās pasaules valstīs. Rakstnieks saņēmis vairākas Dānijas literārās balvas, kā arī prestižo Glass Key balvu 2010. gadā. Latviski izdots arī J. Adlera-Olsena darbs “Sieviete būrī”.

Pār koku galotnēm norībēja vēl viens šāviens. Dzinēju saucieni bija kļuvuši daudz skaidrāki.
Tikai skrien! Nekrīti! Ja nokritīsi, vairs nepiecelsies. Velns, kāpēc es nevaru atbrīvot rokas? Skrien, skrien... kuš. Viņi nedrīkst mani sadzirdēt.
Atskanēja vēl daži šāvieni.
Pēc minūtes vai divām viņi būs klāt. Kāpēc rokas uz muguras neklausa? Kā gan tā līmlente var būt tik stipra?

1987. gadā kādā vasarnīcā atrod nežēlīgi nogalinātus māsu un brāli. Izmeklēšanā noskaidrojas, ka slepkava meklējams starp smalkas internātskolas audzēkņiem no Dānijas bagātākajām ģimenēm. Pierādījumi nav pietiekami, un lietu slēdz, līdz viens no aizdomās turētajiem vēlāk piesakās policijā un atzīst savu vainu. Lieta ir atrisināta.
Pēc daudziem gadiem dokumenti nokļūst uz Q nodaļas vadītāja komisāra Karla Merka galda. Sākumā Merks ir pārliecināts, ka tie pie viņa nonākuši kļūdas pēc, tomēr ielūkojies, sāk papildu izmeklēšanu. Daudzi toreiz aizdomās turētie kļuvuši par ietekmīgiem vīriem, bet vienīgā sieviete jau gadiem pazudusi. Kimiju meklē visi: bijušie skolasbiedri, policija, privātdetektīvi. Spēlē, kuru spēlēt daudzi no iesaistītajiem iemācījušies jau bērnībā, dzīvība ir mazākā likme... Mednieki nepazīst žēlastības!
KURŠ IR MEDNIEKS? KURŠ – MEDĪJUMS? UN KURŠ IEGŪS TROFEJU?

No dāņu valodas tulkojusi Dace Deniņa.


“Jusi Adleram-Olsenam raksturīgais humors un meistarīgais Kimijas dzīves portretējums romānu “Fazānu slepkavas” izceļ starp daudzajiem skandināvu kriminālromāniem.”
Kirkus Reviews

“Jusi Adlers-Olsens ir radījis meistarīgu papildinājumu detektīvromānu žanram... Kriminālromānu cienītāji augsti novērtēs šo trilleri.”
Library Journal

“Lappuse pēc lappuses savieto pužļa gabaliņus šajā stāstā. Stīga Lārsona fani būs patīkami pārsteigti.”
Publishers Weekly

“Jusi Adlera-Olsena darbi par Q nodaļas izmeklētajām lietām Karla Merka vadībā ir tumšu noskaņu pārpilni, aizraujoši kriminālromāni. Autoram piemīt humora izjūta, tāpēc pat drūmākie atainotie notikumi nešķiet tik nomācoši.”
Booklist

“Aizraujošs un inteliģents: Jusi Adlers-Olsens ir kriminālliteratūras zvaigzne.”
Journal Frankfurt

Iesaki draugiem