Apraksts

Ziemas spelgonī slepkava nemanīts klīst pa pilsētu. Divas sievietes tiek noslīcinātas pašas savās asinīs. Viena – pakārta.
TIE ESAT JŪS, NEVIS ES, KAS ĻAUJ ŠĪM SLEPKAVĪBĀM TURPINĀTIES.

Nozieguma vietās nav nekādu pēdu. Prese ārdās. Izmeklētāji mīņājas uz vietas.

REIZ TAČU KĀDAM IR MANI JĀAPSTĀDINA...
Ir tikai viens cilvēks, kurš varētu atklāt slepkavu. Bet inspektors Harijs Hols ir tālu un nevēlas tikt atrasts.

...JO ES JAU ESMU IZRAUDZĪJIES NĀKAMO UPURI.

Par laimi, tas nenotiek bieži. Bet ir reizes, kad starp mīlestību un naidu var likt vienlīdzības zīmi. Kurš ir tas, kurš mīl tikpat spīvi kā ienīst?

“Leopards” ir trilleris, kurā lasītājs līdztekus aizraujošam sižetam var gūt patiesu baiļu katarsi!

Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir šobrīd interesantākais norvēģu detektīvromānu rakstnieks. Romānu ciklā par detektīvu Hariju Holu viņš ārkārtīgi nesaudzīgi un vienlaikus aizraujoši atklāj ideālās Ziemeļvalstu sabiedrības tumšo pusi, stāstot par sevišķi smagiem noziegumiem. Katra no jauniznākušajām sērijas grāmatām nokļūst bestselleru saraksta augšgalā, un tās ir tulkotas jau vairāk nekā 40 valodās.

No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Spēcīgs darbs, pilns pārsteidzošu sižetisku pavērsienu, un – negaidīts fināls.
Associated Press

“Leopards” ir ne tikai labākais detektīvromāns Norvēģijā, bet, pilnīgi iespējams, arī labākais kriminālžanra pārstāvis visā pasaulē.
ABC Nyheter

Jū Nesbē darbos atšķirībā no Stīga Lārsona Millennium notikumi risinās straujā tempā un spriedze nenorimst ne uz mirkli. Turklāt minējumi par to, kurš ir vainīgais, pastāv līdz pēdējai romāna lappusei.
Daily Miror

Notikumi romānā “Leopards” risinās gan pie vulkāna Āfrikā, gan sniegotajos kalnos Norvēģijā, gan Honkongā, gan Oslo, tomēr par būtiskāko šajā darbā var uzskatīt Harija Hola kluso cīņu pašam ar sevi, saviem dēmoniem... Tas ir stāsts par naidu, mīlestību, sāpēm un alkatību. Jū Nesbē darbos vienmēr ir kas pārsteidzošs un vienmēr noris darbības vietas strauja maiņa.
The Dallas Morning News

Tas, ka Jū Nesbē prot sasaistīt aizraujošu kriminālo intrigu ar dažādiem tābrīža sociāliem jautājumiem un galvenā varoņa nerimtīgajiem iekšējiem pārdzīvojumiem, varbūt arī ir atbilde, kāpēc Jū Nesbē ar katru nākamo romānu par Hariju Holu ieņem stabilu vietu skandināvu detektīvromānu rakstnieku plejādes virsotnē.
The Independent

Romānā “Leopards” Jū Nesbē rada intrigu, nevis atspoguļojot aizraujošu pakaļdzīšanos (lai gan arī bez tās neiztiek!), bet gan atklājot patiesību par Hariju Holu – par viņa pakaļdzīšanos sev pašam un spēju dzīvot tālāk.
The Boston Globe

Iesaki draugiem