Apraksts

Pasaules bestsellera “Ēd, lūdzies, mīli” autore Elizabete Gilberta piedāvā grāmatu
MĀJĀS PIE PAVARDA
Lieliska dāvana ikvienam, kam ir plīts vai mamma

Pārcilājot vecas grāmatu kastes, Elizabete Gilberta atradusi noputējušu, nodzeltējušu sējumiņu “Mājās pie pavarda”, ko savulaik sarakstījusi viņas vecvecmāmiņa Mārgareta Jārdlija Potere. Tikai sākot lasīt, Gilberta sapratusi, kādu dārgumu atklājusi. Pa pusei izglītojošs izdevums un pa pusei daudz atklātāka saruna par ēdienu un dzīvi, nekā piederas savam laikam “Mājās pie pavarda” pievērš lasītāja uzmanību ne tikai pašu audzētu dārzeņu un gaļas vērtībai, bet arī ēdienu dažādībai. Nesmādējot itāļu, vācu un ebreju virtuves labākās receptes, tajā aprakstīti arī visai epikūriski piedzīvojumi un dēkas. Izlasot šo grāmatu, kļūst skaidrs, no kurienes Elizabete Gilberta mantojusi gan mīlestību pret ēdienu, gan savu rakstnieces talantu.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.


Mārgaretas Jārdlijas Poteres grāmatu “Mājās pie pavarda” var lasīt ar patiesu baudu... Tā izklaidē un rada kāri pēc piedzīvojumiem un dēkām.
New York Times Book Review

Šī grāmata ir kā brīnišķīga laika kapsula, kas ļauj nokļūt pagātnē, kad dārzkopība un pašu izaudzēti zaļumi Amerikā tika augstu vērtēti. Mārgaretas Jārdlijas Poteres sirsnīgie, asprātīgie stāsti un receptes pierāda, ka mūsu vecvecmāmiņas jau tolaik novērtēja labu ēdienu.
Publisher’s Weekly

1947. gadā, kad Mārgaretas Jārdlijas Poteres grāmata “Mājās pie pavarda” tika izdota pirmo reizi, to lielākoties uzņēma kā sirsnīgu, neizskaistinātu pamācību ēdiena gatavošanā un ceļvedi dzīvē. Lasot šodien šo glīto izdevumu ar autores mazmazmeitas Elizabetes Gilbertas ievadu, saprotam, ka grāmata ir ne tikai vērtīgs artefakts, bet arī praktiski noderīga.
Oprah Magazine

Patiesībā “Mājās pie pavarda” ir pavārgrāmata mūsdienu modernajām pavārēm, tā piesātināta ar nepieklājīgiem jociņiem un izdomas pilnām receptēm.
Bon Appetit

Publikācijas

Iesaki draugiem