Apraksts

“Graudaugi ir veselīgi” – šis apgalvojums šķiet tik pašsaprotams, ka vairums cilvēku, pat ārsti un uztura speciālisti, to neapšauba. Taču patiesībā kvieši vairs nav tas veselīgais olbaltumvielu, ogļhidrātu un minerālvielu avots, kas vēl pirms dažām desmitgadēm. Kviešu produkti, kas nonāk veikalu plauktos, ir ražoti no hibridizāciju rezultātā pārveidotiem graudaugiem, kuru uzturvērtība ir noplicināta.

Ja ciešat no liekā svara vai garastāvokļa svārstībām, mēdzat piedzīvot pēkšņas izsalkuma lēkmes un izjūtat hronisku nogurumu, iespējams, pie vainas ir tieši šķietami nekaitīgie kvieši.

Amerikāņu kardiologs Dr. Viljams Deiviss, veicot ilggadēju pētījumu, kurā piedalījās vairāk nekā 2000 pacientu, atklāja ko šokējošu: kviešu izstrādājumu lietošana uzturā ne vien nav veselīga, bet pat ir kaitīga. Novērojot pētījuma dalībniekus, Dr. Deiviss secināja, ka, atsakoties no kviešu produktiem, uzlabojas vispārējais veselības stāvoklis:

- pazūd “kviešu vēderiņš” jeb “riepa” uz vēdera,
- uzlabojas celiakijas un diabēta slimnieku stāvoklis,
- pazūd gremošanas problēmas,
- izzūd artrīta simptomi,
- samazinās holesterīna līmenis asinīs,
- uzlabojas ādas stāvoklis, redze, mazinās matu izkrišana,
- mazinās iekaisumi un reimatisms,
- uzlabojas kaulu blīvuma rādītāji.

Šajā pierādījumos balstītajā grāmatā Dr. Deiviss pamato kviešu kaitīgumu un sniedz ēdienkarti veselai nedēļai, lai parādītu, ka kviešu produktiem ir veselīgas alternatīvas. Īsta revolūcija uzturzinātnē!

Dr. Viljams Deiviss praktizē preventīvo kardioloģiju Milvoki Viskonsinas štatā un vada starptautisku programmu sirds veselībai Track Your Plaque (www.trackyourplaque.com). Viņa vārdi un darbi saskan – autors jau daudzus gadus neēd kviešus saturošas smalkmaizītes un citus kviešu izstrādājumus.

Iesaki draugiem